تهاجم روسیه به اوکراین | سفارت ایالات متحده در کی‌یف پس از سه ماه بازگشایی شد

برافزاشتن پرچم ایالات متحده آمریکا در سفارت این کشور در کی‌یف، پایتخت اوکراین. چهارشنبه ١٨ مه ٢٠٢٢

سفارت ایالات متحده در کی‌یف، پایتخت اوکراین، روز چهارشنبه پس از سه ماه بازگشایی شد.

وزارت امور خارجه ایالات متحده با انتشار بیانیه‌ای ضمن اعلام خبر ازسرگیری رسمی فعالیت‌های این سفارت افزود پرچم آمریکا بار دیگر بر فراز ساختمان سفارت به اهتزاز در آمده است. وزارت امور خارجه در این بیانیه ضمن تاکید بر افزایش تدابیر امنیتی جهت محافظت از کارمندان افزوده است واشنگتن همچنان از مردم اوکراین در برابر تهاجم بی‌دلیل و توجیه‌ناپذیر ولادیمیر پوتین پشتیبانی خواهد کرد.

در همین ارتباط، سنای آمریکا اواخر روز چهارشنبه انتصاب بریجت برینک را به عنوان سفیر جدید ایالات متحده در کی‌یف تایید کرد.

  • لیسبون، پرتغال

پرتغال روز پنجشنبه از اخراج پنج دیپلمات سفارت این کشور در مسکو توسط دولت روسیه خبر داد. وزارت خارجه پرتغال ضمن «توجیه‌ناپذیر» خواندن این مقابله به مثل مسکو اعلام کرده است که بر خلاف دیپلمات‌های اخراج‌شده روسیه از پرتغال، دپلمات‌های پرتغالی صرفا در امور دیپلماتیک فعال بودند.

کرملین روز چهارشنبه نیز دیپلمات‌هایی از اسپانیا، فرانسه، و ایتالیا را از روسیه اخراج کرده بود.

چندین کشور اروپایی در هفته‌های اخیر و به دلیل قساوت‌های ارتش پوتین در اوکراین، اقدام به اخراج دیپلمات‌های روسیه از خاک خود کرده‌اند.

  • بروکسل، بلژیک

قانونگذاران اتحادیه اروپا روز پنجشنبه به منظور حمایت از اقتصاد اوکراین، به تعلیق یکساله وضع تعرفه بر تمامی کالاهای صادراتی از اوکراین رای دادند.

در این رای‌گیری، ۵۱۵ نماینده پارلمان اروپا رای مثبت، ٣٢ نفر رای منفی، و ١١ نفر دیگر رای ممتنع دادند. طبق این مصوبه، محصولات صنعتی، میوه‌ها، سبزیجات، و فولاد اوکراین از تعرفه معاف می‌شوند.

اروپا مهم‌ترین شریک تجاری اوکراین است و بیش از ۴۰ درصد کل تجارت کالای اوکراین در سال گذشته با این اتحادیه انجام شد. تا پیش از آغاز تهاجم روسیه، اوکراین پانزدهمین شریک تجاری بزرگ اتحادیه اروپا بود و حدود ١.٢ درصد از کل تجارت با این اتحادیه را تشکیل می‌داد.

پرچم‌های اتحادیه اروپا بیرون مقر این اتحادیه در بروکسل، بلژیک

  • استانبول، ترکیه

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، بار دیگر بر مخالفت کشورش با پیوستن سوئد و فنلاند به اتحادیه اروپا تاکید کرد.

بر اساس ویدیویی که روز پنجشنبه از سخنان اردوغان و جمعی از جوانان ترکیه‌ای منتشر شده، وی این دو کشور را متهم به حمایت از تروریسم می‌کند. اشاره رئیس جمهوری ترکیه به حضور گسترده اعضای حزب کارگران کردستان موسوم به پ‌ک‌ک و همچنین طرفداران فتح‌الله گولن است.

تصمیم‌گیری‌ها در ناتو به اتفاق آرا انجام می‌شود و ترکیه به عنوان یکی از ٣٠ عضو این اتحاد نظامی می‌تواند پیوستن هر عضو جدیدی را وتو کند.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه

  • برلین، آلمان

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، روز پنجشنبه با دفاع از تصمیم دولتش جهت ارسال تسلیحات به اوکراین افزود این اقدام منجر به تشدید درگیری‌ها نخواهد شد. به گفته وی، ارسال تجهیزات تدافعی به اوکراین سبب پایان سریع جنگ می‌شود.

صدراعظم آلمان در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد تصور پوتین مبنی بر تحمیل صلی بر اوکراین با استفاده قوه قهریه اشتباه است و تنها زمانی به صورت جدی تن مذاکرات صلح می‌دهد که دریابد توانایی شکستن خطوط دفاعی اوکراین را ندارد.

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان

  • کی‌یف، اوکراین

یک مشاور ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روز پنجشنبه گفت کشورش تا زمان خروج تمامی نیروهای روسیه هیچ پیشنهاد آتش‌بسی را نخواهد پذیرفت.

گفته‌های میخایلو پودولیاک که پس از موفقیت‌های اخیر اوکراینی‌ها در برابر نیروهای پوتین می‌آید، نشانگر اعتماد به نفس فزاینده اوکراین در دفاع از خود است. وی افزود تا زمان آزادی کل مناطق اشغال‌شده اوکراین، «تیم مذاکره‌کننده ما تسلیحات، تحریم‌ها و پول است.»

  • مسکو، روسیه

دنیس پوشیلین، رئیس جمهوری خودخوانده دونتسک، روز پنجشنبه اعلام کرد بیش از نصف سربازان اوکراینی مستقر در کارخانه فولاد آزوفستال تخلیه شده‌اند. به گفته وی، سربازان اوکراینی نیازمند مراقبت‌های پزشکی، در یک بازداشت‌گاه بستری شده‌اند.

پوشیلین افزود خسارات وارد شده به بیش از ۶۰ درصد ساختمان‌های مسکونی چنان زیاد است که باید به طور کامل تخریب شوند. در همین ارتباط، ایگور کناشنکوی، سخنگوی وزارت دفاع روسیه، روز چهارشنبه مدعی شده بود ۹۵۹ سرباز اوکراینی مستقر در آزوفستال از روز دوشنبه خود را به نیروهای روسیه تسلیم کرده‌اند.

بنا به برآوردهای پیشین روس‌ها، بیش از دو هزار سرباز اوکراینی در این کارخانه تحت محاصره بودند.

  • توکیو، ژاپن

فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن، روز پنجشنبه گفت کشورش کمک مالی به اوکراین را دو برابر خواهد کرد و به ۶۰۰ میلیون دلار خواهد رساند. به گفته کیشیدا، توکیو ٣٠٠ میلیون دلار اضافی را از طریق بانک جهانی در اختیار کی‌یف قرار خواهد داد.