حملات پهپادها‌ی روسیه به تاسیسات ذخیره‌سازی غلات اودسا

حملات پهپادی روسیه به اوکراین

پهپادهای روسی در ساعات اولیه روز چهارشنبه ۱۱ مرداد، به بندر و تاسیسات ذخیره‌سازی غلات در جنوب منطقه ساحلی «اودسا» حمله کرده و برخی از آنها را به آتش کشیدند.

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت، اوله کیپر، فرماندار منطقه در پیام‌رسان تلگرام نوشت: در پی حمله پهپاد‌های روسی «گزارشی از تلفات جانی اعلام نشده است.»

از سویی دیگر ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف و دیگر مقامات نظامی اعلام کردند که پهپادهای روسیه شهر کی‌یف را نیز مورد هدف قرار دادند و واحدهای ضدهوایی اوکراین پهپادهای شلیک شده به این شهر را منهدم ساختند.

بقایای این پهپادها در سه منطقه سقوط کرد، اما خسارات جانی در پی نداشت.

ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف در پیام‌رسان تلگرام گفت که بخشی از پهپادها در منطقه مرکزی «سولومیانسکی» سقوط کرده و یک ساختمان غیرمسکونی نیز آسیب دیده است. همچنین، آوارهای دیگری در منطقه «سواتوشین» سقوط کرد و باعث آتش گرفتن یک درخت شد.

روسیه پس از اجتناب از تمدید قرارداد غلات دریای سیاه که مجوزی برای صادرات غلات اوکراین بود، حملات خود به زیرساخت‌های کشاورزی و بندری اوکراین را تشدید کرده است.

به گزارش رسانه‌های اوکراینی، پهپادهایی از دریای سیاه وارد شده و سپس به سمت غرب در امتداد رود «دانوب» به سوی شهر بندری «ایزمائیل» حرکت کردند. «ایزمائیل» یکی از بنادر اوکراین برای ارسال غلات به شهر «کنستانتا» در رومانی است.

همچنین رسانه‌های اوکراینی گزارش دادند که برای اولین بار از زمان پایان قرارداد غلات، چندین کشتی باری خارجی روز یکشنبه از طریق دریای سیاه وارد بندر «ایزمائیل» شدند. حمله دیگر روسیه در اواخر ژوئیه، پایانه بندر «ایزمائیل» در دلتای «دانوب» را هدف قرار داد و یک انبار غلات را تخریب کرد.

روسیه و اوکراین عمده‌ترین تامین‌کنندگان گندم در جهان هستند و بنا به اعلام برنامه جهانی غذا، بحران غذایی جهانی ناشی از جنگ میان آنها ۴۷ میلیون نفر را به «گرسنگی حاد» سوق داده است.

روسیه در فوریه ۲۰۲۲ تهاجم گسترده‌ای را به اوکراین آغاز کرد و آن را یک «عملیات نظامی ویژه» برای خلع سلاح همسایه خود خواند. این جنگ تا کنون هزاران نفر را کشته، میلیون‌ها نفر را آواره کرده و بسیاری از شهرهای شرق و جنوب اوکراین را به انبوهی از آوار تبدیل کرده است.