ویتالی کیم، فرماندار منطقه میکولایف در جنوب اوکراین، میگوید دستکم ۱۸ تن در پی حمله روز پنجشنبه ۲۹ تیر، روسیه به شهر بندری میکولایف زخمی شدند. مقامات بندر اودسا در اوکراین نیز از حملات جدیدی به این منطقه خبر دادند.
سرهی براتچوک، سخنگوی اداره نظامی اودسا، نیز گفت: «پس از حمله به اودسا که باعث آسیب به یک ساختمان و ایجاد حریق شد، دو تن در بیمارستان بستری شدند.»
روسیه روز دوشنبه ۲۶ تیر، به بهانه هدف قرار گرفتن پل کرچ که خاک روسیه را به شبه جزیره اشغالشده کریمه وصل می کند، از تمدید قرارداد اجازه صادرات دریایی غلات اوکراین اجتناب کرد و شامگاه همان روز، بندر اودسا، مهمترین پایانه صادرات غلات آن کشور، را هدف حملات موشکی و پهپادی قرار داد.
در پی خروج مسکو از توافقی که امنیت عبور و مرور ایمن محمولههای غلات اوکراینی را تضمین میکرد، تنشها در اطراف بنادر دریای سیاه اوکراین شدت گرفته است.
همچنین ببینید: تلاش روسیه برای اختلال در صادرات غلات؛ دومین حمله شبانه روسیه به بندر اودسا در اوکراینروسیه هشدار داده است که کشتیهایی که از روز پنجشنبه به سمت این بنادر حرکت کنند را به عنوان «اهداف نظامی بالقوه» در نظر خواهد گرفت.
این توافق که یکسال پیش به ابتکار سازمان ملل حاصل شد، به اوکراین اجازه میدهد غلات خود را از طریق دریای سیاه صادر کند. خروج روسیه از توافق مذکور، موجب نگرانی شهروندان کشورهای کمدرآمد جهان نسبت به افزایش شدید قیمت مواد غذایی شده است.
تصمیم روسیه مبنی همچنین با موجی از محکومیتهای جهانی مواجه شده است.
نماینده آمریکا در سازمان ملل با متهم کردن مسکو به «گروگانگرفتن بشریت» گفت که خروج روسیه از توافق با اوکراین، یک «عمل ظالمانه» است.
لیندا توماس-گرینفیلد به خبرنگاران گفت: «در حالی که روسیه به بازیهای سیاسی مشغول است، مردم واقعی آسیب میبینند.»
روسیه و اوکراین، عمدهترین تامینکنندگان گندم در جهان هستند و بنا به اعلام برنامه جهانی غذا، بحران غذایی جهانی ناشی از جنگ این دو کشور ۴۷ میلیون تن را به «گرسنگی حاد» سوق داده است.
روسیه در فوریه سال گذشته میلادی به اوکراین حمله کرد. این حمله انتقادهای گسترده ای را در جهان به دنبال داشته است. در این حال، تحویل پهپادهای نظامی از سوی تهران به مسکو و استفاده روسیه از آنها، اعتراض های گسترده آمریکا، اتحادیه اروپا و ناتو را به همراه داشته است.