پاپ فرانسیس حمله به اوکراین را محکوم کرد؛ انتقال اجباری صدها نفر از ماریوپل به روسیه

آرشیو

ولودیمیر زلنسکی، رئیس ‌جمهوری اوکراین، می‌گوید که محاصره شهر بندری ماریوپول توسط روسیه اقدامی وحشت‌آفرین است که قرن‌ها به یاد خواهد ماند.

مقامات اوکراینی می‌گویند که صدها نفر از ساکنان آن شهر در هفته گذشته توسط نیروهای روس به زور به روسیه منتقل شده‌اند.

  • انتقال ساکنان ماریوپول به روسیه

شورای شهر ماریوپول می‌گوید که در روزهای اخیر صدها تن از مردم این شهر به روسیه منتقل شده‌اند. خبرگزاری‌های روسیه نیز گزارش داده‌اند که صدها تن از شهروندان ماریوپل، که مسکو از آنها با عنوان «پناهجویان از ماریوپول» یاد می‌کند، سوار بر اتوبوس آن شهر را ترک کرده و به خاک روسیه منتقل شده‌اند.

شورای شهر ماریوپول همچنین گفته است که نیروهای روس روز شنبه یک مدرسه هنری را که ۴۰۰ تن از ساکنان این شهر در آن پناه گرفته بودند، بمباران کردند. تعداد تلفات هنوز مشخص نیست. رویترز می‌گوید که نمی‌تواند به طور مستقل این ادعاها را تأیید کند.

بسیاری از ساکنان شهر ۴۰۰ هزار نفری ماریوپول بیش از دو هفته است که در آن شهر گیر افتاده‌اند و روسیه به دنبال به دست گرفتن کنترل این شهر است.

تصرف ماریوپول توسط روسیه به ایجاد یک کریدور زمینی به شبه جزیره کریمه، که مسکو در سال ۲۰۱۴ آن را از اوکراین گرفت و ضمیمه خود کرد، کمک می‌کند.

  • پاپ حمله به اوکراین را محکوم کرد

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، «جنگ نفرت انگیز» روسیه علیه اوکراین را «بی‌رحمانه و به‌ شدت غیرانسانی» خواند و آن را محکوم کرد.

پاپ فرانسیس روز یکشنبه به هزاران نفر در میدان سن پیتر در واتیکان گفت که این «کشتار دسته‌جمعی عاری از حس» هر روز جنایات بیشتری به همراه دارد.

پاپ بدون نام بردن از روسیه به عنوان متجاوز، در اشاره‌ای آشکار به روسیه که سعی داشته است جنگ خود با اوکراین را توجیه کند،‌ گفت: «هیچ توجیهی برای این وجود ندارد.»

  • ابراز امیدواری ترکیه برای آتش‌بس

در همین حال، وزیر امور خارجه ترکیه در مصاحبه ای که روز یکشنبه منتشر شد، گفته است که روسیه و اوکراین در حال نزدیک شدن به توافق بر سر موضوعات «حساس» هستند. او ابراز امیدواری کرد که اگر دو طرف از پیشرفت‌هایی که تاکنون در این زمینه به دست آمده است عقب‌نشینی نکنند، آتش‌بس برقرار شود.

ترکیه که در دریای سیاه با اوکراین و روسیه هم‌مرز است و با هر دو روابط خوبی دارد، پیشنهاد میانجیگری بین آنها را داده است.

این در حالی است که ترکیه همزمان با روابط نزدیکش با روسیه در زمینه انرژی، نظامی، و تجارت و اتکای شدید به گردشگران روسی، به اوکراین نیز هواپیماهای بدون سرنشین فروخته و این خشم مسکو را برانگیخته است.