سفیر اوکراین در بریتانیا روز دوشنبه از اظهارات قبلی خود در باره این که کییف ممکن است در تلاش برای پیوستن به ناتو تجدید نظر کند، عقبنشینی کرد و گفت از سخنان او برداشت اشتباه شده است.
سخنان وادیم پریستایکو درباره عقبنشیی از عضویت در ناتو در شرایطی مطرح شده است که روسیه نیروی زیادی را در اطراف مرز اوکراین جمع کرده است. به نوشته رویترز، با این حال سفیر اوکراین گفته است که امکان دارد امتیازات دیگری داده شود.
در همین حال گروه هفت اقتصاد بزرگ غربی (جی-۷) به روسیه در مورد عواقب اقتصادی «عظیم» در صورت حمله به اوکراین هشدار داد و به اوکراین نیز قول حمایت قاطع داد.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، روز دوشنبه برای گفتوگو با مقامات اوکراین به کییف سفر کرده است. او قرار است روز سه شنبه با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در مسکو دیدار کند. اما یک مقام آلمانی گفته است برلین انتظار ندارد نتایج ملموسی حاصل شود.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، نیز وضعیت روسیه-اوکراین را «بسیار، بسیار خطرناک» خواند.
مسکو با وجود استقرار بیش از ۱۰۰هزار سرباز در نزدیکی مرزهای اوکراین، برنامهریزی برای حمله به این کشور را رد کرده است. یک مقام آمریکایی نیز گفته است که روسیه اکنون ۱۳۰ هزار سرباز در اطراف مرزهای اوکراین دارد.
مسکو پیشتر روشن کرده است که تلاش جمهوریهای سابق اتحاد جماهیر شوروی برای روابط نزدیکتر با غرب، به ویژه از طریق ناتو را یک تهدید میبیند.
کرملین اعلام کرد که انتظار دارد مذاکرات پوتین با شولتس در روز سهشنبه درباره اوکراین، ضمانتهای امنیتی روسیه، و خط لوله گاز نورد استریم-۲ که در انتظار تایید اتحادیه اروپا است، باشد.
خبرگزاری اینترفکس روسیه به نقل از یک افسر ارشد نظامی این کشور گفت روسیه آماده است به کشتیهای خارجی که به طور غیرقانونی وارد آبهای آن شوند شلیک کند، هر چند که چنین تصمیمی باید در «بالاترین سطح» تایید شود.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز یکشنبه گفت که تهاجم روسیه به اوکراین ممکن است هر لحظه آغاز شود، اما مقامات آمریکایی گفتند که نمی توانند گزارشهایی را که میگویند اطلاعات آمریکا نشان میدهد که این حمله روز چهارشنبه آغاز میشود، تایید کنند.
کرملین میگوید که پوتین روز شنبه در یک تماس تلفنی به بایدن گفت که واشنگتن نتوانسته است به خواسته های امنیتی روسیه پاسخی اساسی بدهد. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز دوشنبه گفت که روابط با واشنگتن «در نقطه بسیار پایینی...در کف» قرار دارد.