رویترز: در سوچی بر سر تشکیل «کمیته اصلاح قانون اساسی» سوریه توافق شد

کنفرانس دو روزه «کنگره گفت‌وگوهای ملی سوریه» از دوشنبه در شهر سوچی روسیه آغاز به کار کرد و مذاکرات اصلی در روز سه‌شنبه انجام شد.

شرکت کنندگان مذاکرات صلح سوریه در شهر سوچی روسیه روز سه‌شنبه علاوه بر لزوم احترام به تمامیت ارضی سوریه، بر پیگیری مسیر دموکراتیکی که تنها مردم آن کشور قادر باشند آینده خود را ترسیم کنند تاکید و در مورد تشکیل کمیته اصلاح قانون اساسی توافق کردند.

کنفرانس دو روزه سوچی با عنوان «کنگره گفت‌وگوهای ملی سوریه» از دوشنبه در این شهر بندری سواحل دریای سیاه آغاز به کار کرد و قرار بود مذاکرات اصلی مربوط به روند سیاسی با هدف پایان دادن به جنگ داخلی سوریه، که هفتمین سال خود را سپری می کند، روز سه شنبه برگزار شود.

به گزارش رویترز، در بیانیه پایانی مذاکرات که به رؤیت این خبرگزاری رسیده است، شرکت کنندگان بر سر «اصول بنیادی» که برای حفظ تمامیت سوریه لازم است توافق، و از روند دموکراتیک و برگزاری انتخابات جهت ترسیم نظام سیاسی آینده آن کشور حمایت کردند.

در این بیانیه اشاره ای به بشار اسد و نقش او در این روند نشده است. با این حال به نوشته خبرگزاری رویترز در آن گفته شده است تشکیل یک کمیته ۱۵۰ نفره جهت بررسی تغییرات و اصلاحات لازم در قانون اساسی کنونی سوریه نیز مورد توافق شرکت کنندگان قرار گرفته است.

این گفت‌وگوها به ابتکار روسیه، ایران و ترکیه برگزار شده و مسکو علاوه بر دعوت از اپوزیسیون و دولت سوریه، از چهار عضو دیگر دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد – یعنی آمریکا، بریتانیا، فرانسه و چین – و چند کشور دیگر برای حضور در آن دعوت کرده بود.

پس از آن که «کمیسیون مذاکرات سوریه»، هیات مذاکره‌کننده مخالفان اسد، تصمیم گرفت در این مذاکرات شرکت نکند، آمریکا، فرانسه و بریتانیا نیز با تاکید بر این که هر ابتکاری باید در چارچوب روند سازمان ملل متحد باشد، اعلام کردند که در آن شرکت نخواهند کرد.

روسیه و ایران در طول جنگ داخلی سوریه از بشار اسد رئیس دولت حاکم بر دمشق حمایت کرده‌اند و ترکیه از گروه‌های مخالف آن. این سه کشور پیشتر نیز مذاکراتی را در آستانه، پایتخت قزاقستان، با هدف برقراری آتش بس و پایان دادن به درگیری‌ها در سوریه برگزار کرده بودند.