لاوروف: روسیه و عربستان برای متحد کردن اپوزیسیون سوریه همکاری می‌کنند

عکس آرشیوی از دیدار سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه (چپ) با استفان دی میستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه

به دنبال شکست گروه افراطی داعش در سوریه، وزیر خارجه روسیه روز جمعه اعلام کرد مسکو و ریاض برای متحد کردن گروه‌های مخالف دولت بشار اسد رئیس دولت حاکم بر دمشق با یکدیگر همکاری می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از خبرگزاری روسی ریا، سرگئی لاوروف در جریان دیدار با استفان دی میستورا نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه، که به مسکو رفته است، این مطلب را بیان کرد.

آقای دی میستورا نیز در این دیدار گفت، قانون اساسی جدید سوریه یکی از مسائل عمده و مهم مورد بحث میان طرف‌های مناقشه در آن کشور، در گفت‌گوهای صلح هفته آینده در ژنو به میزبانی سازمان ملل، خواهد بود.

این در حالی است که رؤسای جمهوری روسیه، ایران و ترکیه روز چهارشنبه در شهر سوچی، درباره بحران سوریه و یافتن راه حل سیاسی برای پایان دادن به جنگ آن کشور، که هفتمین سال خود را سپری می‌کند، گفت‌وگو کردند.

نشست سه جانبه سران این سه کشور درگیر در جنگ سوریه، دو روز بعد از سفر از پیش اعلام نشده بشار اسد رئیس جمهوری سوریه به سوچی و دیدار و گفت‌وگو با ولادیمیر پوتین همتای روس خود برگزار شد.

همزمان با نشست سه جانبه سوچی، مخالفان سوری نیز در ریاض پایتخت عربستان سعودی جلسه‌ای برگزار کردند و در پیش نویس بیانیه پایانی آن خواستار خروج بشار اسد از قدرت در آغاز روند انتقال سیاسی در سوریه شدند.

استفان دی میستورا که در این نشست حضور داشت گفت، «این منفعت همه ماست که امروز شما بهترین و متحدترین گروه را در میان خود انتخاب کنید. یک تیم متحد و قوی، شریکی خلاق در ژنو خواهد بود که همه ما به آن احتیاج داریم.»

هر چند جنگ با داعش از نظر نظامی به پایان رسیده است، اما این به معنای پایان درگیری‌ها و چنگ داخلی در سوریه نیست و دولت بشار اسد و حامیان آن برای پایان درگیری‌ها باید با اپوزوسیون به توافق برسند.

دور جدید مذاکرات صلح سوریه در حالی در ژنو سوئیس برگزار خواهد شد که مذاکرات قبلی به نتیجه نرسیده و از عدم اتحاد گروه‌های مخالف بشار اسد، به عنوان یکی از عوامل عمده این ناکامی نام برده می‌شود.

روسیه، به همراه ایران، در طول جنگ داخلی سوریه که هفتمین سال خود را سپری می‌کند از دولت بشار اسد حمایت کرده و ایالات متحده و همپیمانان منطقه‌ای آن، از جمله عربستان و ترکیه، حامی مخالفان آن بوده‌اند.