تردید تولیدکنندگان خارجی واکسن روسی «اسپوتنیک» به ادامه فعالیت زیر سایه تحریم‌های بین‌المللی علیه مسکو

تحریم‌های بین‌المللی علیه روسیه در پی حمله ارتش این کشور به اوکراین، سازنده‌های واکسن کرونای روسی «اسپوتنیک» در کره جنوبی را دچار تردید کرده است.

اوکراین از جامعه بین‌المللی خواسته است تا صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه (RDIF) را که عرضه‌کننده واکسن کووید-۱۹ است تحریم کند.

سخنگوی شرکت «جی ال رافا» که این قرارداد را با روسیه منعقد کرده است به روزنامه «کوریا تایمز» گفت: «زمانی که دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا، ایران را به دلیل نقض توافق هسته‌ای تحریم کرد، نیازهای روزانه از تحریم‌ها خارج شد و وزارت خزانه‌داری ایالات متحده مجوزهای عمومی برای تراکنش‌های مربوط به کالاهای پزشکی و اقلام مربوط به همه‌گیری کووید-۱۹ را صادر کرد.»

همچنین ببینید: دیپلماسی واکسن؛ وزارت خارجه آمریکا: «از مردم ایران در مبارزه با این همه‌گیری ویرانگر حمایت می‌کنیم»

با این حال، صادرات ۵ میلیون دز واکسن تولیدشده در کره جنوبی توسط این شرکت ممکن است به دلیل بحران جاری به تعویق بیفتد.

ایالت باواریا آلمان نیز تولید واکسن اسپوتنیک روسیه را متوقف کرده است. آوریل گذشته، وزارت بهداشت باواریا قرارداد اولیه‌ای را با صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه برای خرید ۲.۵ میلیون دز واکسن اسپوتنیک امضا کرد.

شرکت داروسازی «آر-فارم» روسیه نیز به منظور تولید منطقه‌ای واکسن، کارخانه‌ای را در باواریا راه‌اندازی کرد و قرار بود ماهانه ۸ تا ۱۰ میلیون دز واکسن تولید کند.

مارکوس سودر نخست‌وزیر دولت ایالتی باواریا گفت که هیچ قراردادی برای تولید واکسن در آلمان امضاء نشده است و تأییده اتحادیه اروپا نیز وجود ندارد.

او گفت: «حتی اگر اینطور بود پیشبرد این پروژه با توجه به شرایط کنونی برای ما غیرقابل تصور است»

روسیه با ایران نیز برای تولید واکسن اسپوتنیک قرارداد بسته است، اما در رابطه با تولید و توزیع این واکسن اظهارات ضد و نقیضی مطرح شده است.

در یکی از این اظهارات، معاون قرارگاه پدافند زیستی به روزنامه جوان گفته بود که «روس‌ها با شرکت اکتوور ایران قرارداد بسته‌اند تا واکسن اسپوتنیک در ایران تولید و به روسیه تحویل شود نه ایران.»

در مورد روند تولید واکسن اسپوتنیک ساخت ایران، هنوز جزئیات بیشتری منتشر نشده است.