اختصاصی| آمریکا: تاثیر تحریم‌ها بر صدور پهپادهای ایران به روسیه را بررسی می‌کنیم

جسیکا لوئیس، مدیرکل امور سیاسی-نظامی وزارت امورخارجه آمریکا (سمت چپ)

مدیرکل امور سیاسی-نظامی وزارت امورخارجه آمریکا گفت که ایالات متحده مشغول بررسی اثر تحریم‌های اخیر آمریکا علیه شبکه‌های چینی است که از برنامه پهپادی جمهوری اسلامی حمایت کرده‌اند.

جسیکا لوئیس این مطلب را در پاسخ به خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا درباره اثر احتمالی این تحریم‌ها روی ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه در روز چهارشنبه هفتم تیر، ابراز داشت.

آمریکا در ماه‌های مارس و آوریل سال جاری میلادی، تحریم‌هایی را علیه شبکه‌هایی در چین که قطعات مورد نیاز پهپادهای ایرانی را تامین می‌کنند، اعمال کرد. ایالات متحده همچنین در ماه ژوئن سال جاری میلادی، تحریم‌های دیگری را علیه شرکت‌هایی در چین به دلیل آنچه تامین قطعات مورد نیاز در ساخت موشک‌ها در ایران و دیگر اقلام نظامی این کشور گزارش شده است، اعمال کرد.

جمهوری اسلامی با صدور پهپادها به روسیه، از جمله پهپادهای انتحاری شاهد-۱۳۶ و شاهد-۱۳۱ به مسکو کمک کرده است که تاسیسات غیرنظامی و نظامی اوکراین را هدف قرار دهد و فشار بیشتری روی پدافند هوایی اوکراین وارد کند.

خانم لوئیس که در نشستی با عنوان «ایجاد بازدارندگی: همکاری‌های امنیتی در منطقه هند و اقیانوس آرام و فراتر از آن» به میزبانی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها در واشنگتن سخنرانی می‌کرد، گفت: «هدف از تحریم‌ شبکه‌های چینی، حصول اطمینان از تلاش دولت آمریکا برای انجام اقدامات بازدارنده در زمینه هرگونه انتقال جاری فن‌اوری و اجزاء پهپادهای ایرانی به روسیه بوده است.»

این مقام ارشد وزارت امورخارجه ایالات متحده به صدای آمریکا گفت: «تیم‌هایی به شدت بر روی تجزیه و تحلیل آثار این تحریم‌ها تلاش می‌کنند و مشغول بررسی این موضوع هستند که آیا لازم است که آمریکا کارهای بیشتری انجام دهد یا خیر.»

او همچنین در بخش دیگری از سخنانش از علاقه‌مندی آمریکا به گسترش «پیمان ابراهیم»، با هدف عادی‌سازی روابط کشورهای عرب با اسرائیل، و ایجاد یک معماری دفاعی میان متحدان آمریکا در خاورمیانه سخن گفت. آمریکا اخیرا یک رزمایش بزرگ مشترک با اسرائيل برگزار کرده است.

جسیکا لوئیس با اشاره به اینکه آمریکا در رتبه اول صادرات سلاح در جهان قرار دارد، افزود: تسلیحات آمریکا به خاطر کیفیت آن، عمر بالایی دارد.

او گفت: آمریکا که فروش سلاح را با در نظر گرفتن شرایطی انجام می‌دهد، در اصل با کشورهای وارد کننده تسیلحات آمریکایی، رابطه دراز مدتی برقرار می‌کند و تاکید کرد که حمایت نظامی واشنگتن از متحدانش، به نفع منافع آمریکا است.