روز دوشنبه سوم مرداد پلیس غرب تهران از دستگیری مردی با یک کولهپشتی پر از اشیاء گرانقیمت عتیقه خبر داد و اعلام کرد، متهم در تحقیقات اولیه به جرم خود مبنی بر سرقت آثار تاریخی از موزه اعتراف کرده و گفته که قصد فروش این آثار مربوط به دوره ایلامیان را در تهران داشته است.
رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ اعلام کرد: سارق ۵۰ ساله گفته که کارمند موزه بوعلی همدان بوده و این اشیا را به جای طلب ۳۰۰ میلیون تومانیاش از موزه برداشته است.
سارق همچنین گفته به جای این آثار ارزشمند، نمونههای بدلی را در موزه گذاشته و اصل اموال را برای فروش با خودش به تهران آورده است.
این در حالی است که مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفته سارق دستگیر شده در تهران ، مهرماه ۱۴۰۰ اشیا را از موزه همدان سرقت کرده و چند ماه بعد دستگیر شده اما مدتی بعد به قید وثیقه از زندان آزاد شده است.
علی مالمیر در حالیکه ادعا میکرد سرقت از موزه بوعلی همدان «ناکام» بوده و سارق «اشیاء بدلی» را که در حفاریهای غیرمجاز بهدست آمده، به سرقت برده است، در مقابل اعترافات سارق و گزارشهای فنی پلیس مبنی بر اصل بودن آثار تاریخی در اختیار این سارق گفت : «اینکه اشیاء مربوط به چه دورهای و کجاست، سوالاتی است که نیاز به بررسی دارد و ما هماکنون اطلاع دقیقی در این زمینه نداریم و به محض مشخص شدن جزئیات موارد اطلاعرسانی خواهد شد.»
هفته گذشته نیز خروج یک تابلوی نفیس نقاشی از چهره مظفرالدین شاه قاجار از کاخ گلستان و فروش آن در حراجیهای خارج از کشور در ایران خبرساز شد. متهم خروج این تابلوی نقاشی ارزشمند هم یکی از کارکنان بخش موزهای کاخ گلستان عنوان شد.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری جمهوری اسلامی که به تازگی از تماشای یک جام طلای ارزشمند در میان «ظرف پلاستیکی» و «محصور در میان پنبهها» بازگشته بود درباره این اخبار حوزه وزارتش پاسخی به خبرنگاران نداد و جواب را به بررسیهای بیشتر موکول کرد.