اعتراضات در شهرهای گوناگون ایران روز یکشنبه ۲۹ خرداد ادامه یافت و گروهی از کارکنان بخش صنعت و همچنین کسبه و بازاریان در برخی شهرها دست از کار کشیدند. از سوی دیگر، شماری از بازنشستگان در استانهای مختلف تجمع برگزار کردند و علیه سیاستهای حکومت شعار سر دادند.
بر اساس گزارشهای شهروندی و ویدئوهای منتشر شده در رسانههای اجتماعی، روز یکشنبه بازنشستگان و مستمریبگیران دستکم در شهرهای رشت، ساری، کرمانشاه، اهواز، اراک، شوش، شوشتر و دورود به خیابان آمدند.
معترضان بازنشسته شعارهایی از جمله «رئیسی دروغگو، حاصل وعدههات کو»، «رزمندگان دیروز، گرسنگان امروز»، «فریاد، از این همه بیداد»، «زیر بار ستم نمیکنیم زندگی، جان فدا میکنیم در ره آزادگی» و «وای از این وضع» سر دادند.
سفره خالی بازنشستگان نیز برای چندمین بار پیاپی طی روزهای گذشته، این بار در کرمانشاه به صورت نمادین در اعتراض به وضعیت معیشتی، تشییع شد.
در اراک، مرکز استان مرکزی، علاوه بر اعتراضات گسترده بازنشستگان و سر دادن شعار از سوی آنان، شماری از کسبه و بازاریان با بستن مغازهها در اعتراض به افزایش بیرویه مالیات اعتصاب کردند.
گزارشها حاکی از دومین روز از اعتصاب سنگبریها در شهرک صنعتی محمودآباد در خمینیشهر است.
همچنین ویدئوهای شهروندی از تحصن و تجمع پرشمار کارکنان راهداری، در خیابان دمشق تهران در مقابل اداره راهداری حکایت دارند.
همزمان، گزارشهایی مبنی بر اختلال در اینترنت تلفن همراه در برخی شهرها در ایران مخابره شده است.
با اوج گرفتن اعتراضات گروههای مختلف مردمی در ایران، حبیب افکاری، فعال سیاسی و زندانی سیاسی پیشین و برادر نوید افکاری کشتیگیر معترضی که اعدام شد، در پیامی که نسخهای از آن نیز به صدای آمریکا رسیده است، اعلام کرد: «اکنون که کاسبان بازار و شهرکهای صنعتی در پی سیاستهای اقتصادی حاکمیت همچون معلمان، بازنشستگان و کارگران به اعتصابات و اعتراضات سراسری پیوستهاند و با فریاد خود اعلام کردهاند که دیگر حاضر به تحمل شرایط موجود نیستند، پیوستن همه گروهها و اصناف به اعتصابات سراسری یک گام مهم و ضروری است.»
او در این پیام که در توییتر برادرش سعید افکاری نیز بازتاب یافته، «تورم، اجارهبها، مالیات، تأمین معیشت، بیآبی، هزینههای سلامت، و بیکاری» را ناشی از «فساد، ریا و دروغ و بیقدری جان انسانها در حاکمیت جمهوری اسلامی» دانسته است.
چهل روز پس از آغاز بسته سیاستهای جدید دولت ابراهیم رئیسی که از آن به عنوان «جراحی اقتصادی» نام برده میشود، کاهش توان خرید مردم موجب بروز اعتراضهای گستردهای شده است اما سخنگوی ابراهیم رئیسی میگوید مردم برای تحقق درمان و اصلاح اقتصادی باید «تحمل و صبر» کنند.
همچنین ببینید: اعتصاب بازاریان، تجمع بازنشستگان؛ معترضان از سیاستهای حکومت انتقاد کردند