همزمان با واکنشهای گسترده به عفو حکومتی در آستانه برگزاری راهپیمایی حکومتی ۲۲ بهمن، چند تن دیگر از زندانیان سیاسی و عقیدتی از زندانهای جمهوری اسلامی در ایران آزاد شدند.
براساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای ایران و شبکههای مجازی ۲۸ زندانی شناخته شده از جمله مهدی دارینی، شاپور احسانی راد، خسرو صادقی بروجنی، فردین ندافیان قمصری (شهروند بهائی)، شهرام نجف تومرائی (شهروند بهائی)، فریبا عادلخواه، ژیلا کرم زاده مکوندی، زمان فدایی (نوکیش مسیحی) در اوین، کاوه دارالشفا و یاشار دارالشفا، آرشام (محمود) رضایی، علی موسی نژاد فرکوش، آرش گنجی، پوریا مضروب، حسین کیهانی، امیر عباس آذرم وند، میثم محمدی، عادل گرجی، مهدی ساور اولیا، محمود علی نقی در زندان رجایی شهر کرج، احمد تقوی در زندان ابهر، فهیمه سلطانی، وجیهه پری زنگنه، حسین نصیری در اصفهان، زهرا محمدی در سنندج، وحید باقری در زندان تهران بزرگ، خالد پیرزاده در زندان شیبان اهواز و هادی امیرمحسنی آزاد شدند.
یکی از آزادیهای جنجالی که با واکنشهای بسیاری همراه شد آزادی خالد پیرزاده، ورزشکار زندانی بود که روز شنبه ۲۲ بهمن با شرایط وخیم جسمانی از زندان شیبان اهواز آزاد شد. این ورزشکار بدنساز که در زمان بازداشت از آمادگی بدنی بسیار بالایی برخوردار بود در تصاویر منتشر شده مهرههای کمر و پای او در پی شکنجه در زندان آسیب دیده است.
از جمله موارد آزادی که با واکنشهای گستردهای روبهرو شده است میتوان به آزادی کاوه و یاشار دارالشفا اشاره کرد که در زندان رجاییشهر کرج دوران حبس خود را میگذراندند. این در حالی است که از حکم حبس کاوه حدود دو ماه و از حکم حبس یاشار حدود پنج ماه مانده بود.
روز شنبه ۲۲ بهمن ماه رئیس کل دادگستری استان کرمان نیز از آزادی حدود ۱۵۰۰ زندانی به طور کامل در این استان به دنبال صدور بخشنامه «عفو و کاهش مجازات عمومی» خبر داد.
ابراهیم حمیدی با بیان اینکه «حدود ۲ هزار زندانی شامل تخفیف مجازات قرار میگیرند»، مدعی شد که عده زیادی از زندانیان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ نیز شامل این بخشنامه قرار گرفتند.
در حالی که برخی منابع از نهاد ریاست جمهوری از صحبتهای مهم و راهبردی ابراهیم رئیسی در ۲۲ بهمن خبر داده بودند، او در مراسم سالگرد انقلاب ۵۷ گفت که «با نگاه کریمانه» خامنهای «راه برای بازگشت و عفو و بخشش» کسانی که به گفته او «فریبخوردگان اغتشاشات» هستند باز است.
اما کاربران در شبکههای اجتماعی به این تصمیم حکومت واکنشهای متفاوتی نشان دادهاند. در حالی که طرفداران جمهوری اسلامی از آزادی شماری از زندانیان استقبال کردهاند، بسیاری آن را به مثابه «عفو بیگناهان از گناه ناکرده» دانستهاند.
اما مهرانگیز کار، کنشگر اجتماعی در زمینه حقوق بشر و حقوق زنان، در گفتوگو با صدای آمریکا با «بیمعنا» خواندن به کار بردن واژه «عفو» درباره افرادی که جرمی مرتکب نشدهاند، تاکید کرد که برخلاف ادعای رئیسی، «عفو» تعدادی از زندانیان «اقدام کریمانه» نبود، بلکه بازداشت آنها غیرقانونی بود.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند