به دنبال انتشار ویدئویی از رفتار خشونتبار مأموران نیروی انتظامی با یک زن در محدوده سد لتیان و واکنشهای گسترده به آن، معاون نیروی انتظامی تهران بزرگ اعلام کرد که «مقاومت» این زن و فرد همراهش در مقابل مأموران «موجب بروز این حادثه» شد.
روز جمعه ۱۶ اردیبهشت ویدئویی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداد یک مأمور نیروی انتظامی با مشارکت دو مأمور دیگر یک زن را با ضرب و شتم و بهزور به داخل خودرو پلیس میکشانند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران در روز یکشنبه ۱۸ اردیبهشت، مراد مرادی معاون اجتماعی نیروی انتظامی تهران بزرگ با بیان این که«شیوه دستگیری نامبردگان بر خلاف آموزههای پلیس بوده و مورد تأیید نیست»، گفت که عوامل انتظامی «به لحاظ حرکات مخاطرهآمیز به سرنشینان خودرو مظنون و دستور ایست صـادر کردند، ولی آنها بدون توجه به فرمان پلیس از صحنه متواری شدند.»
او همچنین مدعی شد که در بازرسی خودرو این زن «مقادیری مواد مخدر از نوع گراس» پیدا شده است.
از سویی، مرکز اطلاعرسانی پلیس پایتخت این واقعه را «درگیری میان مأموران و یک زن مقابل خودروی پلیس» خواند و اعلام کرد که حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ دستور «پیگیری ویژه» درباره این موضوع صادر کرده است.
حمله و خشونت علیه شهروندان بهویژه زنان به بهانه «امر به معروف و نهی از منکر» از سوی مقامات رسمی و حتی افراد حقیقی در ۴۳ سال گذشته رواج داشته است.
همچنین ببینید: خبر حمله یک راننده به دو زن «بدحجاب» در ارومیه در رسانههای خارجی انعکاس یافتمقامات جمهوری اسلامی میگویند «امر به معروف و نهی از منکر» را به عنوان یک رشته دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در ایران راهاندازی خواهند کرد.
دخالت نهادهای وابسته به جمهوری اسلامی در زندگی خصوصی و اجتماعی شهروندان در ایران تحت عنوان «امر به معروف و نهی از منکر» صورت میگیرد که گشت ارشاد یکی از جلوههای آن است.