دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، هفت مصوبه این شورا، از جمله «لغو اجرای سند ۲۰۳۰» را ابلاغ کرد.
به گزارش ایرنا، علاوه بر لغو اجرای سند ۲۰۳۰، سایر این مصوبات ابلاغ شده، شامل بنیاد ایرانشناسی، قانون تشکیل هیئت امنای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی، تأسیس گروه برنامهریزی مراکز و موسسههای آموزشی و پژوهشی خاص، اصلاح تکمیل آییننامه کمیسیون فرهنگی تربیت بدنی و وزارت کشور هستند.
لغو سند آموزشی ۲۰۳۰ در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده بود، اما تاکنون اجرایی نشده بود.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بهشدت از دولت روحانی به دلیل آن چه که اجرای بی سروصدای سند ۲۰۳۰ در نهادهای آموزشی خواند، انتقاد کرده بود.
بعدها حسن روحانی اعلام کرد که ایران نسبت به اجرای این سند متعهد نیست و گفت که به رهبری گزارشهای نادرست درباره این سند دادند، اما آیتالله خامنهای اعلام کرد که گزارشهای رسیده به او کاملا درست است.
خامنهای اجرای سند ۲۰۳۰ را زیر سوال بردن استقلال کشور دانسته بود.
همزمان، مقامهای دولتی اعلام کرده بودند که با مخالفت رهبر جمهوری اسلامی، اجرای مفاد سند ۲۰۳۰ در دولت متوقف شده است.
کشمکش درباره اجرای این سند ادامه یافت تا این که در خرداد ۹۶، همزمان با جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت وقت، به خبرنگاران گفت اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی سند ۲۰۳۰ را تصویب نکند، دولت آن را اجرا نمی کند.
- سند آموزشی ۲۰۳۰
سند ۲۰۳۰ بر اساس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با عنوان «برنامه کاری برای ۲۰۳۰، دگرگون کردن جهان: توسعه پایدار» که سپتامبر ۲۰۱۵ به تصویب اعضا رسید، تهیه شد. این قطعنامه ۱۷ دستور کاری را برای توسعه پایدار کشورهای عضو سازمان ملل فهرست کرده است. اعضا مجبور به اجرای این قطعنامه نیستند و میتوانند انتخاب کنند، یا آن را با شرایط خود منطبق کنند.
یکی از بخشهای برنامه توسعه پایدار سازمان ملل، آموزش است. در برنامه سازمان ملل آمده است که تا سال ۲۰۳۰ اعضای این سازمان امکانات برابر با کیفیت بالا و فراگیر را برای همه ساکنان کشور، بدون در نظر گرفتن جنسیت و قومیت فراهم کنند.
دولت جمهوری اسلامی ایران هم آذر ماه سال ۱۳۹۵ از برنامه آموزشی خود، بر اساس برنامه سازمان ملل رونمایی کرد که منظور از سند ۲۰۳۰ در ایران، همین برنامه است.