اعتراضات بازنشستگان مخابرات در چند استان؛ کارکنان نهضت سواد‌آموزی و حواله‌داران خودرو در تهران تجمع کردند

تجمع شماری از بازنشستگان شرکت مخابرات در تبریز ـ آرشیو

اعتراضات معیشتی در ایران روز دوشنبه با تجمع بازنشستگان معترض دست‌کم در پنج استان و یز تجمع حواله‌داران شرکت «مدیران خودرو» و کارکنان بلاتکلیف نهضت سوادآموزی در تهران جریان داشت.

بر اساس گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی در روز دوشنبه یکم مرداد، شماری از بازنشستگان شرکت مخابرات ایران دست‌کم در استان‌های گیلان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، کردستان، و اصفهان در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان تجمع کردند.

معترضان بازنشسته در گیلان شعار دادند: «بنیاد تعاون، حق ماها رو خورده» و «تا حق خود نگیریم، از پا نمی‌نشینیم.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع اعتراضی بازنشستگان شرکت مخابرات در گیلان: «از پا نمی‌نشینیم»

شماری از بازنشستگان معترض در استان کرمانشاه نیز با اعتراض به اجرا نشدن آیین‌نامه، شعار دادند: «ستاد اجرایی، حق ماها رو خورده.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع بازنشستگان شرکت مخابرات کرمانشاه در اعتراض به اجرا نشدن آیین‌نامه

در تبریز، مرکز استان آذربایجان شرقی، نیز معترضان شعار دادند: «بازنشسته داد بزن، حقت رو فریاد بزن.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

بازنشستگان مخابرات در تبریز: «بازنشسته داد بزن، حقتو فریاد بزن»

در سنندج، مرکز استان کردستان، هم بازنشستگان معترض شعار دادند: «سهام‌دار کاذب، نمی‌خوایم نمی‌خوایم» و «وزیر بی‌لیاقت، استعفا استعفا.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

بازنشستگان شرکت مخابرات در سنندج: «وزیر بی‌لیاقت، استعفا، استعفا»

بازنشستگان معترض در اصفهان با شعارهای «وزیر بی‌لیاقت، ننگت باد ننگت باد» و «ننگ ما ننگ ما، صدا و سیمای ما» به سیاست‌های دولتی و بی‌توجهی اصلی‌ترین رسانه در ایران که قرار بوده «ملی» باشد، اعتراض کردند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

بازنشستگان معترض شرکت مخابرات در اصفهان: «وزیر بی‌لیاقت، ننگت باد»

اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات ماه‌ها است که به طور مستمر در جریان است. به‌روز نشدن کمک هزینه‌های رفاهی در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، بی‌توجهی مدیریت به آیین‌نامه ۸۹، مشکلات بیمه تکمیلی، و پرداخت نشدن مطالبات سال‌های گذشته به نرخ روز، از جمله دلایل اعتراضات این بازنشستگان است.

آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۳ سال از تصویب این آیین‌نامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر می‌رسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.

  • حواله‌داران مدیران‌خودرو بار دیگر تجمع کردند

هم‌زمان با اعتراضات بازنشستگان شرکت مخابرات که به صورت هفتگی هر دوشنبه برگزار می‌شود، شماری از حواله‌داران شرکت «مدیران خودرو» نیز برای چندمین بار در اعتراض به افزایش قیمت خودروها تجمع اعتراضی برگزار کردند.

این معترضان در مقابل محل برگزاری سومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو تجمع کردند. راوی در گزارش ویدئویی اعلام می‌کند که نیروی انتظامی از ورود این معترضان به نمایشگاه جلوگیری می‌کند و اجازه ایستادن جلو در ورودی نمایشگاه را نیز به آنها نمی‌دهد.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع حواله‌داران شرکت «مدیران خودرو» در اعتراض به افزایش قیمت خودروها

معترضان «مدیران خودرو» پیشتر نیز در اعتراض به «افزایش قیمت ظالمانه و غیرقانونی» محصولات این شرکت، در مقابل سازمان تعزیرات حکومتی در تهران تجمع کرده بودند.

اعتراض این شهروندان به دلیل «افزایش ۲۰ درصدی قیمت» محصولات این شرکت است. معترضان می‌گویند «با افزایش قیمت ناگهانی ۲۰۰ میلیون تومانی مواجه شده‌اند» و خواهان رسیدگی به این اقدام شرکت مدیران‌خودرو هستند.

  • تجمع کارکنان بلاتکلیف نهضت سوادآموزی

همچنین ده‌ها تن از نیروهای نهضت سوادآموزی که اغلب آنها زن هستند، در اعتراض به وضعیت شغلی بلاتکلیف خود در مقابل ساختمان شماره یک این سازمان در تهران تجمع کردند.

این معترضان که اغلب نیروهای ورودی ۱۳۹۲ به بعد هستند، خواهان تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود و جذب در آموزش و پرورش هستند و در این تجمع شعار دادند: «نهضتی داد بزن، حقت رو فریاد بزن.»

کارکنان بلاتکلیف نهضت سوادآموزی همچنین در اعتراض به وضعیت نابسامان معیشتی خود در این تجمع سفره خالی پهن کردند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع اعتراضی نیروهای نهضت سوادآموزی در اعتراض به بلاتکلیفی وضعیت شغلی

گسترش اعتراضات صنفی گروه‌های مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مال‌باختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بی‌توجهی مقامات جمهوری اسلامی است.

همچنین ببینید: تجمع بازنشستگان تأمین اجتماعی و صنایع فولاد در چند شهر ایران: پیام ما به دولت، خجالت خجالت

در همین زمینه و در پی افزایش مشکلات معیشتی کارگران و مزدبگیران در ایران، شاهزاده رضا پهلوی روز شنبه ۳۰ تیر تأکید کرد: «ثروت ملی ایران که حق کارگران ایرانی است و باید صرف زندگی آبرومند آنها و خانواده‌های‌شان شود، خرج تروریست‌ها و موشک‌های‌شان در عراق و یمن و غزه و لبنان می‌شود.»

همچنین ببینید: شاهزاده رضا پهلوی: حق کارگران ایرانی، خرج تروریست‌ها در عراق، یمن، غزه و لبنان می‌شود

جمشید اسدی، اقتصاددان، پیشتر در زمینه رشد شاخص فلاکت در ایران در گفت‌وگو با صدای آمریکا پیش‌بینی کرده که وضعیت معیشتی و شرایط اقتصادی از آنچه که هست، بدتر نیز خواهد شد.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

رشد شاخص فلاکت در ایران؛ جمشید اسدی می‌گوید شرایط اقتصادی بدتر خواهد شد