اعتراضات معیشتی در ایران؛ بازنشسته‌های مخابرات دست‌کم در ۱۰ استان تجمع کردند

اعتراضات بازنشستگان شرکت مخابرات ایران، بندرعباس هرمزگان، دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۲

اعتراضات معیشتی در ایران با برگزاری تجمع بازنشستگان شرکت مخابرات با شعارهایی از جمله ضرورت اتحاد در برابر فساد در سیستم اقتصادی و مالی جمهوری اسلامی، دست‌کم در ۱۰ استان ادامه یافت.

بنا بر گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی در روز دوشنبه ۳۰ بهمن، اعتراضات بازنشستگان شرکت مخابرات دست‌کم در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، مرکزی، کرمانشاه ، کردستان، اردبیل، لرستان، هرمزگان، خوزستان، و تهران برپا شد.

در این تجمع‌ها، بازنشستگان معترض شعارهایی از جمله «بازنشسته داد بزن، حقت رو فریاد بزن»، «اتحاد اتحاد، علیه ظلم و فساد»، «یک اختلاس کم بشه، مشکل ما حل می‌شه»، «۱۴ سال خیانت، مخابرات خجالت»، «سهامدار ظالم، قانون نمی‌پذیرد»، و «نه گرما نه سرما، نیست جلودار ما» سر دادند.

  • گزارش‌های تصویری

تهران

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

راهپیمایی بازنشستگان مخابرات در تهران با شعار «اتحاد اتحاد، علیه ظلم و فساد»

کرمانشاه

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع بازنشستگان مخابرات در کرمانشاه: « نه گرما نه سرما، نیست جلودار ما»

سنندج

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

«سهامدار ظالم، قانون نمی‌پذیرد»؛ شعار بازنشستگان مخابرات در سنندج

شرایط معیشتی شهروندان بر اثر تورم و گرانی و تناسب نداشتن میزان حقوق و مخارج زندگی، از نخستین روزهای سال ۱۴۰۲، بارها بازنشستگان را برای اعتراض به خیابان‌ها کشانده و علاوه بر این، تجمعات صنفی و معیشتی گروه‌های دیگر از جمله کارگران، کارکنان صنایع مختلف، پرستاران، و معلمان، کماکان در چند روز هفته در شهرهای ایران برگزار می‌شود.

اعتراضات هفتگی بازنشستگان شرکت مخابرات ایران که در ماه‌های گذشته هر دوشنبه در شماری از شهرها بر پا می‌شود، نسبت به برآورده نشدن درخواست‌های‌شان، از جمله اجرای آیین‌نامه ۸۹/۲۴ و مزایایی مانند بیمه تکمیلی است.

آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۳ سال از تصویب این آیین‌نامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر می‌رسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.

تداوم اعتراضات معیشتی بازنشستگان، کارگران، اصناف و بازاریان در ایران در حالی است که رضا قرشی، اقتصاددان، پیش از این در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا پیشبینی کرده که وضعیت معیشت مردم ایران بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۳ بدتر نیز خواهد شد.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

رضا قرشی: وضعیت معیشتی مردم ایران بر اساس لایحه بودجه دولت رئیسی بدتر خواهد شد

همچنین، محمد ماشین‌چیان کارشناس اقتصاد سیاسی در گفت‌وگو با صدای آمریکا تأکید کرده است که رفاه و معیشت مردم ایران هرگز اولویت جمهوری اسلامی نبوده و نیست.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

محمد ماشین‌چیان: رفاه و معیشت مردم ایران هرگز اولویت جمهوری اسلامی نبوده و نیست