شاهزاده رضا پهلوی در گفتوگویی اختصاصی با صدای آمریکا تأکید کرد که مردم ایران هم به جمهوری اسلامی و هم به دنیا پیام دادند دیگر به سیرک انتخابات تن نمیدهند، نابودی این رژیم حتما اتفاق خواهد افتاد، و ایرانیان فراموش نمیکنند که کدام کشورهای غربی در مبارزه برای سرنگونی به آنها کمک کردند.
شاهزاده رضا پهلوی در گفتوگویی اختصاصی با سیامک دهقانپور از بخش فارسی صدای آمریکا با اشاره به مشارکت حداقلی ایرانیان در «سیرک انتخابات» گفت که اکنون «در گذر این ۴۵ سال بیش از هر زمان دیگری مشخص شده که اکثریت جامعه یک نه بزرگ را به کلیت جمهوری اسلامی داده» است.
به گفته او، این «سیرک انتخابات» یک «رفراندوم درباره ادامه حیات این رژیم بود» و جامعه ایران نشان داد به این «بلوغ و درک رسیده» که «رأی مردم» مطرح نیست، بلکه «حفظ نظام مهم است» و جمهوری اسلامی میخواهد «به دنیا نشان دهد مشروعیت دارد»، اما مردم با مشارکت حداقلی به جهان پیام دادند که «اکثریت جامعه ایران از کل جمهوری اسلامی گذر کرده» است.
شاهزاده رضا پهلوی تأکید کرد که وضعیت معیشتی در ایران در گرو «یک انتخابات و یک رئیسجمهوری نیست» و «کلیت جمهوری اسلامی کشور را به این مرحله از ورشکستگی رسانده است» و این گونه نیست که «قشر فقیرتر» در انتخابات حکومتی شرکت نکرده، بلکه «خیلیها در سطوح بالاتر هستند و اعتقادی به این نظام ندارند و آنها هم در انتخابات» حکومتی شرکت نکردند.
او تحریم را «یکی از ابزارهای نافرمانی مدنی» دانست و گفت: «انگیزه همسویی، همصدایی، و همبستگی در یک نه مشترک دادن به نظام» باید ادامه یابد؛ شاهزاده اضافه کرد: «رسیدن به پایان نظام کنونی شامل کمپینهای مختلف مدنی است و باید این مرحله را فراتر از این انتصابات بگیریم، خیلی پروژههای مشترک هست که در داخل و خارج میتواند شکل بگیرد تا از مرحله امید به آینده بهتر، به این باور برسیم که میتوانیم به آن دست پیدا کنیم.»
شاهزاده رضا پهلوی با اشاره به قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروههای تروریستی کانادا و نقش جامعه ایرانی کانادایی در به ثمر رسیدن آن، گفت: «کمکم میشود هماهنگی وسیعتری در کشورهای تأثیرگذار اروپایی داشت. بخشی از کمپین من این است که چگونه میتوانیم به عنوان جامعه برونمرزی تأثیرگذار باشیم و این کشورها را وادار کنیم در همان سیاست فشار حداکثری در عین حمایت حداکثری [از مردم ایران] روی نظام فشار بیاورد. سپاه یکی از عوامل عمده است و دستش تقریبا در همه جا هست، چه از دید سرکوب درونی، چه از دید حرکتهای منطقهای و خیلی از کارهایی که در خاک اروپا انجام میشود.»
او درباره «انتخابات» حکومتی برای تعیین جانشین رئیسی از میان نامزدهای مدنظر جمهوری اسلامی، گفت که «خط قرمز» نامزدها، «چه اصلاحطلب و چه اصولگرا» شخص رهبر است و «حرف نهایی را آقای خامنهای میزند» و «در واقع خامنهای میگوید مردم بین نوکرهای من یکی را انتخاب کنید.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
به گفته شاهزاده رضا پهلوی، «مردم ایران به این نتیجه رسیدهاند که با این رژیم به جایی نمیرسیم و هم دنیا باید متوجه بشود که تا این رژیم هست خیلی مشکلاتی که دنیا با آن مواجه است از جمله خطر تروریسم و برنامه هستهای جمهوری اسلامی و خیلی مسائل دیگر» پابرجا است و حل آن «همهاش به این وابستگی پیدا میکند که چگونه این نظام را خنثی کرد.»
او اضافه کرد: «ما از دنیا میخواهیم از خواست موجه مردم ایران در تعیین سرنوشت خودش حمایت کند، اگر ادعا میکنند از کشورهایی هستند که از حقوق بشر دفاع میکنند. این هم به نفع مردم ایران است و هم به نفع خودشان.»
شاهزاده رضا پهلوی همچنین با اشاره به این که «نظام از هر ترفندی» برای «به بازی گرفتن دوباره مردم» استفاده میکند، افزود: «مسئله این است که جامعه ایران به آن بلوغ سیاسی رسیده که فریب این مانورها را نخورد و هر چقدر رژیم بخواهد بهانهتراشی کند و یا دعواهای دروغین فراهم کند، کلیت نظام برای مردم مطرح است.»
او تأکید کرد: «کدام لولویی از این نظام مانده که رو نکرده باشند؟ از این مرحله گذر کردیم و مردم ایران متوجه هستند تمام گرفتاریشان وقتی حل میشود که این رژیم برود. مردم به این نتیجه رسیدهاند که مشکل ما با این آدم و آن آدم در قالب این نظام حل نخواهد شد و شرکت حداقلی این را کاملا ثابت کرده است.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
شاهزاده رضا پهلوی در بخش دیگری از این مصاحبه تفصیلی درباره برخوردهای صورت گرفته با برخی افراد رأیدهنده در شعبههای خارج از ایران، گفت: «هرگونه خشونت و هتاکی و فحاشی را در مقابل آنها که تصمیم گرفتهاند رأی بدهند محکوم میکنم.»
به گفته او، «شاید رژیم پشت ماجرا باشد تا مانع اتحاد بین مخالفان بشود» و «باید نشان بدهیم با رژیم فرق داریم.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
شاهزاده رضا پهلوی با ذکر مثالهایی از میان گفتوگوهایش با مردم داخل ایران، گفت که اکثریت «از این نظام گذر کرده» و «روز به روز وابستگی به سیستم دارد کمتر میشود و مردم بیشتری کلیت نظام را زیر سوال میبرند»؛ «خود این درک بیشتر امیدوارکننده است که با نسلی سر و کار داریم که دیگر گول نمیخورد و برای همین است که مسئله برای مردم ایران در اکثریت مشخص است که میخواهد [از نظام] عبور کند. مهم در فردای گذر از این نظام است که میشود آن را هم برنامهریزی کرد.»
به تأکید شاهزاده، «بزرگترین مسئله رسیدن به نقطه سقوط نظام است و تمرکز باید روی این باشد با علم به این که برنامه برای دوران گذار هست و پشت سر آن یک مدیریت سالم برای پس از آن.»
او همچنین افزود: «ما به عنوان آلترناتیو وعده بیخودی نمیدهیم و باور داریم به محض این که این رژیم برود، اینترنت آزاد میشود، تمام تبعیضهای جنسی و مذهبی از بین میرود، فساد جا افتاده مافیایی کنار گذاشته میشود و بالأخره میتوانیم اقتصاد باز و سالمتری داشته باشیم. من باور دارم که این کار شدنی است، میدانم ابزار اصلی آن در داخل ایران است و خیلی زود میتوانند این خلأ را پر کنند.»
شاهزاده رضا پهلوی گفت: «دارم از آیندهای حرف میزنم که مردم در آن حق مشارکت دارند، حق رأی دارند، حقوق برابر دارند، حقوق بشر رعایت میشود و به تمام جامعه به یک دید نگاه میشود، نه به شکل تبعیضی تقسیمبندی قومی و مذهبی و ... چیزی که در دنیای مدرن و آزاد به آن رسیدهایم. و این که در نهایت مردم چه و که را انتخاب خواهند کرد، این یک پروسه است.»
به گفته او، اپوزیسیون سیاسی ایران از طیفها و گرایشهای مختلف که «معتقد به یک آینده دموکراتیک و سکولار» هستند، «وظیفه اصلیشان» امروز «مبارزه با جمهوری اسلامی» و تلاش برای «سقوط نظام و کمک کردن به روند مدیریت موقت کشور در دوره گذار و فراهم کردن شرایط انتخابات هر چه سریعتر مجلس موسسان» است.
شاهزاده رضا پهلوی افزود: برای رسیدن به «خطکشی و مرزهای حزبی برای رقابتهای انتخاباتی» در آینده، باید «یک پروسه قانونی» برای تشکیل مجلس موسسان طی شود و این که «شکل و محتوای نظام چه باشد، ما نمیتوانیم از قبل برای مردم تعیین تکلیف کنیم و نسخه بپیچیم و این بحثها را مجلس موسسان» انجام میدهد.
او با تأکید بر ضرورت آزادی بیان و رسانهها پس از جمهوری اسلامی، گفت: «گردش آزاد اطلاعات یکی از اولین ابزارهای قدرت دادن به یک ملت است. تمام حکومتهای دیکتاتوری و توتالیتر از آگاهی مردم میترسند و اولین کارشان ایجاد مانع برای دسترسی به اطلاعات است. اگر ما اعتقاد داریم یک کشوری شایسته چیز بهتری است و حق دارد برای تصمیمگیری خودش، چرا باید بترسیم؟ هر نوع سانسوری شروع دوباره یک نوع دیکتاتوری در مقابل آزادی مردم است.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
دور دوم رأیگیری میان دو نامزد مدنظر جمهوری اسلامی برای جانشینی ابراهیم رئیسی روز جمعه ۱۵ تیر برگزار میشود.
بنا بر آمارهای حکومتی، اکثریت قاطع ایرانیان در دور نخست این رویداد سیاسی که مخالفان آن را با عنوانهایی از جمله «سیرک انتخابات» و «انتصابات نمایشی» توصیف میکنند، شرکت نکردند.
مخالفان میگویند میان نامزدهای مدنظر جمهوری اسلامی از هر دو شاخه اصلاحطلب و اصولگرا «فرقی نیست» و برخی شرکت در انتخابات حکومتی را «رأی به کشتار و سرکوب بیشتر» قلمداد میکنند.