لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۳

واکنش‌ها به حضور کم‌رنگ مردم در رأی‌گیری حکومتی جمهوری اسلامی


رای‌گیری برای تعیین جانشین ابراهیم رئیسی
رای‌گیری برای تعیین جانشین ابراهیم رئیسی

با وجود تلاش و تبلیغات گسترده جمهوری اسلامی برای کشاندن مردم پای صندوقهای رای انتخابات حکومتی برای تعیین جانشین ابراهیم رئیسی، گزارش‌های کاربران در فضای مجازی و تصاویر ارسالی از ایران، حاکی از حضور کم‌رنگ ایرانیان است.

شاهزاده رضا پهلوی روز ۸ تیرماه با انتشار پستی در رسانه‌های اجتماعی نوشت: «همه شواهد، گزارش‌های میدانی و تصاویر فراوان از حوزه‌های خالی رای‌گیری در سراسر کشور، حکایت از نه قاطع ملت ایران به مضحکه‌ی سیرک انتخابات رژیم دارد. این بایکوتِ گسترده که حتی حامیان و وابستگان جمهوری اسلامی نیز به آن اعتراف کرده‌اند، نشان‌دهنده‌ی اراده راسخ شما ملت برای عبور از این رژیم نامشروع و ضدایرانی است.»

او همچنین افزود: «به همه شما در داخل کشور که با وجود تبلیغاتِ فریبنده و فشارهای سازمان‌یافته، در خانه‌های خود ماندید و دستان خود را به جوهر همکاری با این رژیم ضحاکی آلوده نکردید، درود می‌فرستم. هم‌چنین از شما هم‌میهنان خارج کشور در سراسر جهان که با حضور اعتراضی خود مقابل مراکز برگزاری این سیرک مضحک، پژواکِ نهِ بزرگِ ملت به این رژیم اهریمنی شدید، سپاسگزارم.»

حسین رونقی فعال سیاسی و زندانی پیشین جمهوری اسلامی نیز در این زمینه نوشت:تحریم گسترده و عدم مشارکت مردم در نمایش مضحک و جعلی انتخابات جمهوری اسلامی، نشان‌دهنده مخالفت، نارضایتی و اعتراض عموم ایرانیان به وضعیت موجود و یک «نه» بزرگ به کلیت حکومت «جمهوری اسلامی» است که دهه‌هاست ایران را اشغال کرده و مردم را در اسارت نگه داشته است.

او خاطرنشان کرد: «نه» متحد و حرکت همبسته اما خاموش مردم نشان داد که «قدرت» در دست کیست. مردمی که اینگونه هوشمندانه انتخاب‌های خاموش می‌کنند، نه تنها امروز، بلکه در فرداهای دیگر نیز شگفتی‌هایی رقم خواهند زد که هیچ بلندگویی توان پیش‌بینی آن را نخواهد داشت. این رای خاموش نبود، یک انتخاب پرقدرت بود.

کیانوش سنجری، فعال سیاسی و رسانه‌ای نیز با تشریح مشاهدات خود از خلوتی شعبه‌های رای‌گیری روز جمعه در تهران نوشت: «از حال و هوای بقیه شهرها بی‌خبرم اما به ضرس قاطع می‌توانم بگویم که اکثریت مطلق مردم در شهر تهران به انتصابات ریاست‌جمهوری رژیم جمهوری اسلامی بی‌محلی کردند و در آن شرکت نکردند.»

او افزود:«همه‌ی رسانه‌های داخلی ایران در خدمت این بود که تنور این انتخابات گرم شود. اما اکثریت مردم با آنها هم‌دل و هم‌فکر نیستند.شهروندان حامی جمهوری اسلامی در هر دو‌جناحش حالا در اقلیت محض هستند.»

مهدی یراحی خواننده معترض هم که به علت همراهی با مردم در اعتراضات سال ۱۴۰۱ برای مدتی بازداشت شد در واکنش به انتخابات حکومتی هشتم تیرماه در پیامی کوتاه با هشتگ مهسا امینی نوشت:«به نفرین گیرنده مادران»

بسیاری از معترضان، خانواده‌های دادخواه و کنشگران سیاسی و مدنی پیشتر اعلام کرده بودند که در «انتصابات حکومتی» و «سیرک انتخاباتی» شرکت نخواهند کرد.

زندانیان سیاسی در زندان اوین هم حاضر به شرکت در این رای‌گیری نشده‌اند.

نتایج موسسه نظرسنجی «گمان» نشان می‌دهد که ۶۵ درصد از واجدان شرایط در رای‌گیری این انتخابات شرکت نکنند.

حساب خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه بامداد روز شنبه، نهم تیرماه در رسانه اجتماعی «ایکس» نوشت: «انتخابات ریاست‌جمهوری «به احتمال بسیار زیاد» به دور دوم کشیده شده است.»

بنا بر این گزارش، «مسعود پزشکیان و و سعید جلیلی به دور دوم خواهند رفت و ۱۵ تیرماه دور دوم انتخابات برگزار خواهد شد»

XS
SM
MD
LG