رویدادهای خاورمیانه همچنان در صدر خبرهای مطبوعات جهان قرار دارند.
دیلی تلگراف چاپ لندن، از حضور سنگین نیروهای نظامی سوریه در شهر مرزی جسرالشغور خبر داده است. به نوشته این روزنامه روز یکشنبه هلیکوپترها و تانک های ارتش، شهر را از سمت جنوب و غرب محاصره کردند؛ و هزاران نفر را - که در حال فرار از مرز شمال غربی کشور به خاک ترکیه بودند - به رگبار مسلسل بستند.
روزنامه فرانسوی لوموند می نویسد کاخ سفید از قطعنامه پیشنهادی اعضای اتحادیه اروپا به شورای امنیت سازمان ملل در مورد محکوم کردن اعمال خشونت علیه مردم سوریه توسط ارتش آن کشور پشتیبانی کرده است. لوموند می افزاید از پانزده کشور عضو شورای امنیت، ۹ کشور آماده اند تا قطعنامه ای علیه دولت سوریه صادر کنند؛ اما چین و روسیه پیشاپیش مخالفت خود را اعلام کرده اند؛ و حتی گفته می شود در صورت ارجاع پرونده سوریه به شورای امنیت، روسیه آن را وتو خواهد کرد.
روزنامه گاردین می نویسد ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، ضمن اعلام موافقت کشورش با محکوم کردن سوریه در شورای امنیت، این احتمال را که شورای امنیت با اقدام نظامی و حمله هوایی علیه سوریه موافقت کند، بعید می داند.
در همین حال، کریستين ساینس مانیتور با اشاره به موضعگیری نخست وزیر ترکیه در مورد ادامه خشونت و سرکوب خونین مردم سوریه توسط دولت آن کشور می نویسد رویدادهای اخیر سوریه، بر یک دهه روابط گرم میان دمشق و آنکارا تأثیر منفی گذاشته است. به نوشته این روزنامه، سلب پشتیبانی دولت اردوغان از دیکتاتور دمشق، میدان را برای ایالات متحده و غرب باز می گذارد تا موضع قاطع تری علیه بشار اسد اتخاذ کنند.
در حالی که در لیبی درگیری های خونین میان شورشیان و نیروهای دولتی با شدت ادامه دارد، واشنگتن پست از درخواست معمر قذافی از ایالات متحده برای اعلام آتش بس خبر داده و می نویسد نمایندگان کنگره آمریکا نامه ای دریافت کرده اند که گفته می شود از سوی رهبر لیبی ارسال شده است. نامه سه صفحه ای، که تاریخ نهم ژوئن و امضای «سرهنگ قذافی فرمانده انقلاب کبیر» را دارد، به دفاتر رؤسای تعدادی از کمیته های تخصصی کنگره رسیده؛ و در آن تقاضای آتش بس و دریافت کمک های انساندوستانه برای مردم لیبی شده است.