هشدار مرغداری‌ها درباره تلف شدن گله‌ها، به دلیل قطع ناگهانی برق

مرغداری

رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار، اعلام کرد قطعی‌های ناگهانی برق در مرغداری‌ها به دلیل سرمای شدید، موجب اختلال در تهویه و تلف شدن گله‌ها شده است. به گفته او این قطعی‌ها از دو هفته پیش آغاز شده و استفاده از ژنراتورها نیز به دلیل استهلاک و کمبود گازوئیل مشکلاتی ایجاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا، حمیدرضا کوچک کاشانی درباره اثرات منفی قطعی برق بر تولید، تاکید کرد که قطعی ناگهانی برق می‌تواند باعث مرگ «پولت‌ها» و جوجه‌های یک‌روزه شود.

این مقام صنفی تشریح کرد که مرغداران برای مدیریت این شرایط به استفاده از ژنراتورها روی آورده‌اند، اما این دستگاه‌ها در صورت کار مداوم دچار نقص فنی می‌شوند و همچنین تهیه گازوئیل برای تامین سوخت آنها با دشواری همراه است.

کاشانی هشدار داد که اگر مشکلات مربوط به تامین برق و انرژی ادامه پیدا کند، ایران که در حال حاضر مازاد تولید تخم‌مرغ دارد و در حال صادرات این محصول است، ممکن است به واردکننده تخم‌مرغ تبدیل شود.

رئیس اتحادیه مرغداران، درباره پیامدهای حذف «ارز نیما» بر تولید تخم‌مرغ هشدار داد و گفت که این اقدام می‌تواند منجر به افزایش ۱۵ درصدی قیمت تخم‌مرغ شود. به گفته او، ۳۷ درصد مواد اولیه صنعت مرغ تخم‌گذار با ارز نیما تامین می‌شود و حذف این ارز هزینه‌های تولید را به طور چشمگیری افزایش خواهد داد.

در گفتگوی دیگر ایلنا، رضا سواری، عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان گوشت مرغ ایران، با تأیید قطعی برق مرغداری‌ها در پی سرمای شدید، اعلام کرد که این قطعی‌ها نامنظم و ناگهانی است و هر بار یک تا دو ساعت به طول می‌انجامد.

به گفته او، علاوه بر مرغداری‌ها، کارخانه‌های خوراک دام و طیور و کشتارگاه‌ها نیز با قطعی برق مواجه هستند، اما این قطعی‌ها در این واحدها طبق زمان‌بندی هفتگی و منظم انجام می‌شود.

این مقام صنفی درباره تأثیر حذف ارز نیمایی بر تولید گفت که این اقدام باعث افزایش هزینه‌های تولید، نیاز به سرمایه بیشتر و در نهایت کاهش تولید خواهد شد، زیرا تولیدکنندگان نقدینگی لازم را ندارند و بانک‌ها نیز تسهیلات کافی ارائه نمی‌دهند.

بنا بر اعلام محسن ذبیحی، معاون شرکت توانیر، از روز شنبه ۲۴ آذر خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده در کشور آغاز شده است. دلایل این بحران شامل افزایش مصرف گاز خانگی به دلیل سرما، کاهش تحویل سوخت به نیروگاه‌ها و نبود سوخت مایع برای تولید برق است.

عباس کریمی، دبیر انجمن صنفی نیروگاه‌ها، هشدار داده که در صورت عدم تأمین سوخت کافی، محدودیت در تأمین برق تا پایان زمستان ادامه خواهد یافت. این شرایط در شهرهای مختلف باعث قطع برق، اختلال در زندگی روزمره مردم، تعطیلی مدارس و کاهش دسترسی به خدمات ضروری شده است.

مشکلات انرژی علاوه بر افزایش مصرف، ناشی از سوءمدیریت و کاهش ذخایر انرژی است. گزارش‌ها حاکی از آن است که نبود برنامه‌ریزی کافی در بخش انرژی، تحریم‌ها، خشکسالی، کسری بودجه و حتی استخراج ارزهای دیجیتال، به کمبود گاز و برق دامن زده‌اند.