ادامه مسمومیت‌ها؛ این‌بار ۴۰ دانشجوی‌ دانشکده علوم پزشکی شوشتر

بیمارستان

صغری گنج، معاون درمان دانشکده علوم پزشکی شوشتر با اعلام خبر مسمومیت دانشجویان دانشکده علوم پزشکی شوشتر بعد از صرف شام در خوابگاه گفت: «حال این دانشجویان مساعد است.»

به گفته این مقام محلی شامگاه شنبه ۴۰ نفر از دانشجویان دانشکده علوم پزشکی شوشتر بعد از صرف شام در خوابگاه دچار علائم مسمومیت شدند. معاون درمان دانشکده علوم پزشکی شوشتر با بیان اینکه تعدادی از دانشجویان به صورت سرپایی درمان و ترخیص شدند ادامه داد: تعدادی دیگر نیز تحت «سرم تراپی» هستند و حال عمومی آن‌ها مساعد اعلام شده است.

پیش از این شماری از رسانه‌های ایران و تشکل‌های دانشجویی از مسمومیت غذایی دست‌کم ۷۰ تن از دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر رجایی تهران و اعزام شماری از آنها به مراکز درمانی خبر داده‌اند.

بنا بر گزارش‌ها، این دانشجویان پس از صرف «تن ماهی و پوره سیب زمینی» برای شام، از ساعات اولیه بامداد روز شنبه ۱۹ آبان دچار مسمومیت غذایی شدند.

تصاویر منتشرشده از حضور خودروهای اورژانس از جمله اورژانس اتوبوسی برای درمان مسموم‌شدگان حکایت دارد.

در این حال، به گزارش خبرگزاری ایسنا، علی محمدی، سرپرست دانشگاه فرهنگیان، با ابراز بی‌اطلاعی درباره علت ایجاد مسمومیت، ادعا کرد که ۳۶ دانشجو معلم «به دلیل مشکل گوارشی» به بیمارستان منتقل شدند.

او همچنین مدعی شد که مشخص نیست این رویداد «ناشی از مسمومیت غذایی است یا عامل بهداشتی.»

این در شرایطی است که بابک یکتاپرست، سخنگوی سازمان اورژانس ایران، دلیل «اعزام ۳۶ دانشجوی دانشگاه تربیت دبیر رجایی» را «مسمومیت غذایی» اعلام کرد و گفت که دانشجویان مسموم به سه بیمارستان فیروزگر، یاس و شریعتی منتقل شده‌اند.

تاکنون اخبار متعددی درباره اعتراضات دانشجویان دانشگاه‌های مختلف ایران به کیفیت غذای دانشگاهی و مسمومیت‌های دانشجویان منتشر شده است.

بر پایه ویدیوهای منتشرشده، دانشجویان دانشگاه صنعتی همدان هفته گذشته در پی مسمومیت غذایی گروهی از همکلاسی‌های خود، به نشانه اعتراض سینی‌های غذای دانشگاه را روی زمین گذاشتند.

کانال‌های خبری دانشجویان، با اشاره به مسمومیت غذایی گروهی از دانشجویان دانشگاه صنعتی همدان در روز ۱۲ آبان، یک هفته قبل، تکرار این رویداد را «دومینوی مسمومیت دانشجویان در دولت وفاق ملی» توصیف کرده‌اند.

کانال تلگرامی «خبرنامه امیرکبیر» با انتقاد از «پایین بودن کیفیت غذای سلف سرویس دانشجویان» نوشت که پس از «حذف یارانه» غذای دانشجویان دانشگاه الزهرا، مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته و غذاهای آلوده به حشرات به دانشجویان این دانشگاه ارائه شده است.

تشکل «دانشجویان پیشرو» هم در شبکه اجتماعی «ایکس» با انتقاد از روند مسمومیت دانشجویان نوشت:«فدا کردن کیفیت تحصیل دانشجویان برای دزدی و سودجویی بیشتر مسئولین دانشگاه، یک روتین همیشگی جمهوری اسلامی در برخورد با مسائل زندگی دانشجویی است.»

مسمومیت‌های غذایی به دانشگاه‌ها محدود نمی‌شود و دانش‌آموزان و کارگران هم دچار مسمومیت غذایی شده و در بعضی موارد جان باخته‌اند. از جمله دانش‌آموزان یک مدرسه پسرانه در شهر کاشمر، استان خراسان رضوی، ، روز ۱۶ آبان پس از صرف صبحانه تهیه شده در مدرسه، دچار مسمومیت شدند و ۴۲ تن از آنها به بیمارستان اعزام شدند.

ارائه غذای ناسالم به کارگران در یکی از زیرمجموعه‌های هولدینگ پترو پالایشگاهی باختر در عسلویه در مرداد ماه سال جاری نیز منجر به مسمومیت ۱۸۰ تن و جان باختن یک کارگر شد.