تلاش جمهوری اسلامی برای تحمیل حجاب اجباری؛ دو کتاب‌فروشی در تهران پلمب شدند

آرشیو

در ادامه فشارها بر واحدهای تجاری و فرهنگی برای مقابله با نافرمانی مدنی علیه حجاب اجباری، دو کتاب‌فروشی در تهران پلمب شدند.

منابع خبری از ایران گزارش داده‌اند که در تازه‌ترین اقدام، مقامات جمهوری اسلامی «کتاب‌فروشی دی» و «کتاب خانه» در تهران را پلمب کردند.

کتاب‌فروشی دی در صفحه اینستاگرام خود نوشت «فعلا تعطیل هستیم» و «کتاب خانه» نیز اعلام کرد که «تا اطلاع بعدی پلمب هستیم.»

کانال تلگرامی کتاب‌فروشی دی همچنین روز یکشنبه نهم مهر، با تأکید بر این که «متأسفانه ما پلمب شدیم» و «به هیچ کدام از بسته‌های خریداری شده و آماده برای ارسال دسترسی نداریم»، به مخاطبان خود قول داد که «در اولین فرصت برای ارسال بسته‌ها» اقدام کند و به آنها اطلاع دهد.

پیش از این، کانون نویسندگان ایران «مهر و موم» کتاب‌فروشی‌ها را «نمایان‌ترین نشانه ورشکستگی فرهنگی حاکمیت کنونی» دانسته و خواهان کوتاه شدن «دست دستگاه‌های امنیتی از فرهنگ» شده بود.

در ماه‌های گذشته و پس از آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی» که مقاومت مدنی علیه حجاب اجباری افزایش یافته است، مقامات جمهوری اسلامی محدودیت‌های بیشتر از جمله پلمب اماکن تجاری و فرهنگی را به روش‌های پیشین خود برای اعمال حجاب اجباری افزوده‌اند.

روز شنبه هشتم مهر، روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب قم، اعلام کرد که دستور قضایی «پلمب» یک سینما به خاطر آنچه «تبلیغات نامتعارف در فضای مجازی» نامیده شد، صادر شده است.

همچنین ببینید: پلمب یک سینما در قم بخاطر تبلیغ نمایش یک فیلم خارجی

با افزایش فشارهای امنیتی بر واحدهای صنفی و تجاری برای تحمیل حجاب اجباری به زنان در ایران، بسیاری از صاحبان کسب وکارها می‌گویند به دلیل سیاست تحمیل حجاب اجباری، گرفتار شرایطی شده‌اند که به زیان آنها عمل می‌کند.

در این ارتباط، توقیف‌های پی در پی و جریمه‌ها و تهدیدها علیه واحدهای صنفی، با پیامدهایی جدی برای آنها همراه بوده است. بخش فارسی صدای آمریکا در گزارشی اختصاصی پای صحبت‌های چند نفر از صاحبان کافی شاپ‌ها در ایران نشسته؛ جایی که به پاتوق نسل جوان و به‌ويژه زنان تبدیل شده است.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

اختصاصی صدای آمریکا | روایت صاحبان کسب‌وکارها از وادار کردن آنها به تحمیل حجاب

در این حال، راوینا شامداسانی، سخنگوی دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، لایحه «عفاف و حجاب» در ایران را «سرکوب‌گرانه و تحقیرآمیز» خوانده است.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

راویان شامداسانی: لایحه حجاب و عفاف سرکوبگرانه و تحقیرآمیز است

معاون فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران نیز در روز اول مهر سال جاری در حساب «ایکس» خود نوشت: «قانون تنبیهی حجاب اجباری در ایران، گامی به عقب برای حقوق زنان، حقوق بشر و آزادی مذهبی است. این قانون نشان دهنده عزم حکومت ایران برای سرکوب آزادی و حقوق زنان است.»

آبرام پیلی افزود: «ما همچنان در کنار مردم ایران می‌ایستیم، زیرا آنها به طور مسالمت‌آمیز دموکراسی و کرامت انسانی اولیه خود را می‌خواهند.»

او همچنین از مقامات جمهوری اسلامی خواست تا این «قانون ظالمانه» را لغو کنند و به حقوق زنان ایران احترام بگذارند.