مرکز حقوق بشر در کانون وکلای دادگستری آمریکا، جایزه «النور روزولت» را به نسرین ستوده اهدا کرد

نسرين ستوده با فرستادن پیامی ویدئویی، از دریافت این جایزه تقدیر و تشکر کرد

مرکز حقوق بشر کانون وکلای دادگستری آمریکا اعلام کرد جایزه «اِلِنور روزولت» سال ۲۰۲۰ را به سه نفر از جمله نسرین ستوده وکیل دادگستری ایرانی اهدا می‌کند. دو نفر دیگر نیز آنتونی فاوچی، مدیر «انستیتو ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا و بیلی جِین کینگ قهرمان سابق تنیس آمریکا و فعال حقوق زنان هستند که این جایزه را امسال دریافت کرده اند.

وب سایت کانون وکلای آمریکا با انتشار این خبر، ویدئویی را منتشر کرد که در آن «جیمز وین» رئیس کانون وکلای آمریکا دلایل انتخاب نسرین ستوده را فعالیت «شجاعانه» و «بی‌دریغ» توصیف کرد. همچنین نسرین ستوده در پیامی ویدئویی که از ایران ضبط کرده بود، گفت: «من بر این باورم مفاهیم مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر، مفاهیمی است که هر روزه در زندگی شخصی و اجتماعی خود با آن‌ها سر و کار داریم و از این رو این اعلامیه مهم است.»


Video from: The American Bar Association

خانم ستوده افزود: دوست دارم از این فرصت مهم استفاده کنم و از تک‌تک افرادی تشکر کنم که در سراسر جهان از من و همسرم در زمانی که زندانی بوده‌ام و خانواده‌ام تحت فشار هر روزه و تهدید بازداشت قرار داشتند، ما را مورد حمایت بی‌سابقه‌ای قرار دادند.

پس از پیام نسرین ستوده، در این ویدئو نوشتاری اعلام می‌کند که خانم ستوده ساعاتی پس از ضبط این بیانیه، به زندان اوین فراخوانده شد. ۱۳ آذر، رضا خندان همسر نسرین ستوده به صدای آمریکا گفته بود که در پی مخالفت با تمدید مدت زمان مرخصی خانم ستوده، این وکیل دادگستری بار دیگر به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

نسرین ستوده که به خاطر دفاع از زندانیان سیاسی، از سوی جمهوری اسلامی به اتهاماتی چون «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» به ۳۳ سال زندان محکوم و زندانی شده بود، روز شنبه، ۱۷ آبان، با تودیع وثیقه برای درمان به شکل موقت از زندان به مرخصی رفت.

کانون وکلای آمریکا جایزه حقوق بشر «النور روزولت» را به نام بانوی اول پیشین آمریکا نامیده است. خانم روزولت همسر فرانکلین روزولت سی و دومین رئیس جمهوری آمریکا است. بعد از تشکیل سازمان ملل متحده، اعلامیهٔ جهانی حقوق بشر با تشویق او نگارش شد.

جایزه حقوق بشر کانون وکلای آمریکا هر سال به افراد و سازمان‌هایی که در راه پیشبرد حقوق بشر در سراسر دنیا خدمات ارزنده‌ای ارائه می‌دهند، تعلق می‌گیرد.این نهاد، امسال در کنار نسرین ستوده، این جایزه را به دکتر آنتونی فاوچی برای خدمات خود در حوزه بهداشت و سلامت عمومی و «بیلی جِین کینگ» به دلیل فعالیت در حوزه توانمندسازی و برابری حقوق زنان نیز اعطا کرد.