محسن سازگارا میگوید ترور محسن فخری زاده، یکی از مهره های کلیدی برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران «یک شکست و سرافکندگی بزرگ برای دستگاه اطلاعاتی کشور است.»
این روزها وزارت اطلاعات و شخص وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی در صدر اخبار ایران قرار دارند؛ از ادعای محمود علوی درباره این که از امکان ترور فخریزاده خبر داشتند تا اعلام امکان تغییر فتوای رهبر جمهوری اسلامی درباره بمب هستهای.
محسن سازگارا، فعال و تحلیلگر سیاسی در این زمینه به صدای آمریکا گفت که دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی ایران در ماجرای ترور فخری زاده بازی «کی بود کی بود من نبودم» راه انداختهاند و یکدیگر را به کوتاهی متهم میکنند که ناشی از یک «شکست و سرافکندگی بزرگ» است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
آقای سازگارا با اشاره به گزارش هفتهنامه جوییش کرونیکل که یکی از دلایل موفقیت عملیات ترور فخریزاده را مشغولیت نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ایران به رصد و زیر نظر داشتن مخالفان سیاسی میداند به صدای آمریکا گفت: «واقعیت این است که بخش بزرگی از توان اطلاعاتی کشور معطوف به سرکوب در داخل است، ولی آن بخشهایی که به ضد جاسوسی و مبارزه با سازمانهای اطلاعاتی کشورهای دیگر بخصوص اسرائیلیها مشغول است، جدا از این بخشها است.»
همچنین ببینید: واکنشها در توئیتر به اظهارات وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی درباره «گربه» و فتوای خامنهای
این تحلیلگر سیاسی معتقد است که «سرزنش اصلی برمیگردد به دفتر حفاظت کل اطلاعات که در بیت رهبری است، زیر نظر مجتبی خامنهای و خود خامنهای است، اصغر حجازی مسئول آن است و آن دستگاه مسئول است که هفده تا سازمان اطلاعاتی کشور را با هم هماهنگ بکند.»
محسن فخریزاده مهابادی، از مقامات سپاه پاسداران و فرد مرتبط با برنامه هستهای ایران، ۷ آذر ۹۹ در آبسرد دماوند، ۸۰ کیلومتری شرق تهران با تیراندازی کشتهشد. از زمان مرگ او خبرهای ضد و نقیضی منتشر میشود.
دوشنبه شب ۲۰ بهمن، محمود علوی وزیر اطلاعات ایران به جزئیات دیگری از کشتن فخریزاده اشاره کرده بود که با گزارش رویترز مطابقت دارد. او گفته بود که فردی از اعضای نیروهای مسلح (ایران) با دیگران در این کشتن نقش داشته است. او اشاره نکرد این فرد به کدام گروه در ارتش یا سپاه ربط دارد. سپاه حفاظت انصارالمهدی، از زیرمجموعههای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وظیفه حفاظت از مقامهای ارشد جمهوری اسلامی را بر عهده دارد.
آمریکا موضع خاصی در این مورد نگرفته است. اما رئیس جمهوری وقت آمریکا ۷ آذر خبر کشتهشدن فخری زاده را در توئیتر خود بازنشر کرده بود.