فاکس نیوز روز چهارشنبه ۲۷ اسفند در گزارشی نوشت تصاویر ماهواره ای که این شبکه به آنها دسترسی پیدا کرده است نشان می دهد یک سایت زیرزمینی موشکی در «خورگو» استان هرمزگان، پس از ساخت جایگاههای جدید پرتاب موشک، تقریبا در مرحله عملیاتی قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، این سایت موشکی حدود ۸۰۰ کیلومتری کویت قرار دارد که میزبان بیش از ۱۳هزار نیروی آمریکایی است و کمتر از ۳۲۰ کیلومتر با امارات که یک شریک مهم آمریکا است، فاصله دارد. همچنین یک تحلیلگر ارشد از «اینتل لب» به فاکس گفته است که با توجه به موقعیت جغرافیایی این سایت در صورت عملیاتی شدن کامل سایت، «خنثی کردن آن با ابزار متعارف کار آسانی نخواهد بود.»
تصاویر ماهوارهای مورد استناد توسط «مکسر تکنولوجیز»(Maxar Technologies) تهیه شده است.
فاکس در گزارش خود آورده است که ساخت این سایت موشک های بالستیک سه سال پیش آغاز شد اما در ماه های اخیر، کار احداث آن سرعت بیشتری یافت و جایگاه های پرتاب استقرار سریع دو موشک بالستیک را ممکن می سازد.
به تازگی صداوسیمای جمهوری اسلامی از حضور فرماندهان ارشد سپاه و پاسداران در یک «شهر موشکی جدید» و رونمایی از تجهیزات جدید نظامی گزارش داده است.
همچنین ببینید: رونمایی سپاه پاسداران از یک «شهر موشکی جدید» با موشکهای بالستیک و کروزمشخص نیست که آیا گزارش فاکس نیوز به همین شهر موشکی رونمایی شده اشاره دارد یا خیر اما برنامههای موشکی جمهوری اسلامی یکی از مواردی بود که منجر به خروج دولت پرزیدنت ترامپ از توافق هستهای شد و بارها به عنوان یک خطر بینالمللی از سوی مقامات دولت سابق آمریکا مورد اشاره و تاکید قرار گرفت.
دولت بایدن میگوید بعد از بازگشت به توافق، مایل است با همراهی متحدان اروپایی، درباره سایر مسايل ایران از جمله برنامه موشکی نیز مذاکره کند. ندپرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ۳۰ بهمن گفته بود: «توافق هستهای ۲۰۱۵ ایران برای ما کف خواستههایمان است و نه سقف و ما می خواهیم فراتر از برجام برویم و آن را طولانیمدتتر و مستحکمتر کنیم و بر پایه آن، ترتیباتی اتخاذ کنیم که به دیگر مسئل مورد نگرانی در ارتباط با ایران بپردازیم؛ نگرانیهایی که میان ما و متحدان و شرکای ما مشترک است، از جمله برنامه موشکی بالیستیک.»
همچنین ببینید: ۱۴۰ عضو مجلس نمایندگان آمریکا از هر دو حزب: پرزیدنت بایدن در چارچوب تحریم و دیپلماسی، با ایران روبرو شودپیش از این نیز ۱۴۰ عضو مجلس نمایندگان از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات از پرزیدنت بایدن خواستند به دنبال توافق جامعی با ایران باشد که نه فقط فعالیتهای هستهای، که دیگر فعالیتهای مخرب جمهوری اسلامی را از جمله برنامههای موشکی در بر بگیرد.