آمار وزارت بهداشت نشان میدهد از سیام فروردین تا سی و یکم فروردین، ۲۵ هزار و ۴۹۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا شناسایی شده است و طی ۲۴ ساعت ، ۳۹۵ بیمار جان خود را از دست دادند.
بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است. سازمان نظام پزشکی ایران نیز با توجه به بررسیهای میدانی پیشبینی کرده آمار واقعی قربانیان حداقل سه برابر آمار اعلام شده باشد.
تکمیل ظرفیت تختهای آی سی یو در تهران
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران، از رکورد جدید شمار بستری شدهها در پایتخت خبر داد و گفت که این رقم به ۷ هزار و ۴۰۰ نفر رسیده است. آقای زالی گفت که حتی در بدترین روزهای آبان سال گذشته مجموع بستری شدهها به این میزان نرسیده بود.
نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونا استان تهران، نیز از پر شدن تمامی تختهای آی سی یو در تهران خبر داد و گفت از آنجایی که مراجعه بیماران سرپایی دو برابر شده است، در هفتههای آینده شاهد بالا رفتن شمار بستری شدهها خواهیم بود.
در تهران، به گفته رییس کمیته سلامت شورای شهر آمار مرگ و میر شش برابر افزایش یافته است.
رضا کرمی محمدی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران، از احتمال پر شدن ظرفیت سردخانهها در هفتههای آتی خبر داد و گفت: «ممکن است در شرایطی که تعداد متوفیان زیاد شود، نتوانند تدفین را همان روز انجام دهند و به روز بعد منتقل شود.»
عدم توافق بر سر سیاستهای مهار کرونا
از آغاز «موج چهارم» کرونا در ایران، مقامات جمهوری اسلامی ایران، عدم رعایت پروتکلها توسط مردم را عامل اصلی موج چهارم دانستهاند اما بسیاری معتقدند عدم اعمال محدودیتهای به موقع و روند کند واکسیناسیون به وخیم شدن اوضاع کشور دامن زده است.
در عین حال، اختلافات داخلی بر سر چگونگی مهار کرونا هنوز ادامه دارد.
در حالی که بیشتر شهرهای ایران در وضعیت قرمز به سر میبرند، متروها و اتوبوسها همچنان پرازدحام هستند و مسئولان هنوز بر سر لغو طرح ترافیک نیز به توافق نرسیدهاند.
در همین حال، دبیر قرارگاه ستاد ملی مقابله با کرونا گفته است که رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت میانگین در کشور به ۵۵ درصد رسیده است.
بابک دینپرست گفت ۲۱ هزار نفر به صورت قطعی قرنطینه را نقض کردند. او گفت ستاد ملی مقابله با کرونا مکانیزم برخورد قانونی در این مورد را ابلاغ خواهد کرد.
واردات ۶ میلیون دوز واکسن از طرف بخش خصوصی
حیدر محمدی، مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت ایران از صدور مجوز واردات واکسن برای سه شرکت از بخش خصوصی خبر داد.
مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز اعلام کرد بخش خصوصی موفق شده قرارداد واردات ۶ میلیون دوز واکسن را نهایی کند.
تاکنون، ۵۲۰ هزار دُز اسپوتنیکوی روسیه، ۶۵۰ هزار دُز واکسن چینی، ۷۰۰ هزار دُز واکسن آسترازنکا و ۱۲۵ هزار دُز واکسن بهارات هند وارد ایران شده است.
آمار وزارت بهداشت نشان میدهد ۶۲۱ هزار و ۸۲۲ دز واکسن در کشور تزریق شده است.
همچنین ببینید: کرونا در ایران؛ شمار جانباختگان در برخی استانها ۱۰ تا ۲۰ برابر افزایش یافته است