پس از تحولات در حال وقوع در افغانستان و تصرف کابل توسط طالبان، مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در پیامی «پیروزی بزرگ و چشمگیر» طالبان را تبریک گفت.
مولوی عبدالحمید روز سهشنبه ۲۶ مرداد ماه با انتشار این پیام، پیشروی گروه طالبان و ورود پیکارجویان آن گروه به کابل را پیروزی بزرگ و چشمگیر خواند و آن را نتیجه «جهاد، شهادت و صبر در راه حق در مقابل اشغالگران متجاوز و دولت دستنشانده و ناکارآمد و غرق در فساد» دانست.
او گفت «طالبان امروز، طالبان بیست سال قبل نیستند» و مدعی شد که پس از کسب «تجربه» در دیدگاه آنها تغییراتی به وجود آمده است، و «باید به طالبان فرصت داد.»
امام جمعه اهل سنت زاهدان همچنین از گروه طالبان خواست با عملکرد خود «ثابت کنند که نگرانی جامعه جهانی واقعیت» ندارد و از تمامی کشورها خواست «زمینه بازگشت آوارگان افغان به کشورشان را فراهم کنند.»
وی افزود: «انتظار میرود طالبان با بهکارگیری شایستگان همه ادیان، مذاهب و اقوام افغان در راستای تشکیل دولت فراگیر اقدام نمایند.»
طالبان پیشتر طی سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ زمام قدرت در افغانستان را در دست داشتند و تفسیری بسیار سختگیرانه از قوانین اسلامی را به اجرا گذاشته بودند.
آنها که در سال ۲۰۰۱ و به دنبال حمله آمریکا به افغانستان در پی حملات ۱۱ سپتامبر از قدرت سرنگون شده بودند، در پی خروج نیروهای آمریکایی و ائتلاف از افغانستان با پیشرویهای برقآسا و بدون روبهرو شدن با مقاومت قابل توجه نیروهای امنیتی و ارتش آن کشور، مراکز استانها را یکی پس از دیگری تصرف کردند. افراد این گروه سرانجام روز یکشنبه گذشته توانستند پایتخت را تسخیر کنند و پس از ۲۰ سال بار دیگر به قدرت بازگردند.
حکمرانی طالبان بر اساس تفسیر سختگیرانهاش از شریعت اسلام بود. اعدام و شلاق زدن در ملاءعام رایج بود و زنان به شکل عمده از تحصیل یا کار منع شده و مجبور به پوشیدن برقع یا روبنده در بین عموم بودند. طالبان کتابها و فیلمهای غربی را ممنوع کردند و آثار تاریخی دیگر سنتها و فرهنگها از جمله تندیس یک هزار و ۵۰۰ ساله بودا در دره بامیان را نابود کردند.
همچنین ببینید: طالبان چه کسانی هستند؟