رئیس جمهوری ایالات متحده در واکنش به کودتا در برمه دستور به اعمال تحریم علیه برخی فرماندهان نظامی این کشور و اعضای درجه یک خانوادههای آنها داد.
پرزیدنت جو بایدن روز چهارشنبه ۲۲ بهمن در کنار معاونش کامالا هریس طی یک سخنرانی کوتاه از کودتای نظامی اخیر در میانمار (برمه) ابراز نگرانی کرد و گفت که برقراری دموکراسی در آن کشور همواره مورد نگرانی هر دو حزب سیاسی آمریکا بوده است.
رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد برای تحریم فرماندهان نظامی در برمه یک فرمان اجرایی صادر کرده و از ارتش برمه خواست رهبران دموکراتیک و فعالان سیاسی بازداشت شده، از جمله آنگ سان سوچی، را فورا آزاد کند.
او همچنین گفت که همراه با رهبران کنگره و همچنین با متحدان آمریکا در جهان، به ویژه در منطقه اقیانوس هند و آرام، از نزدیک تحولات میانمار را پیگیری میکند.
پرزیدنت بایدن پیش از این نیز در بیانیهای اقدامات اخیر نظامیان در میانمار (برمه) را «حملهای مستقیم به گذار آن کشور به دموکراسی و حاکمیت قانون» خوانده و بر موضع ایالات متحده در حمایت از دموکراسی تاکید کرده بود.
همچنین ببینید: پرزیدنت بایدن: دستگیری مقامات و اعلام وضعیت اضطراری در برمه، «حملهای مستقیم به دموکراسی و حاکمیت قانون» استوزیر خارجه ایالات متحده نیز در بیانیه جداگانهای ضمن ابراز نگرانی شدید، خواستار آزادی مقامات رسمی دولت میانمار از سوی رهبران ارتش این کشور شد.
آنتونی بلینکن گفت که ایالات متحده درکنار مردم برمه برای رسیدن به دموکراسی، آزادی،صلح و پیشرفت ایستاده است.
همچنین ببینید: واکنش کاخ سفید و وزیر خارجه آمریکا به دخالت نظامیان در میانمار و بازداشت آنگ سان سوچی رهبر دولتبامداد دوشنبه ۱۳ بهمن رسانهها اعلام کردند ارتش این کشور بعد از بازداشت آنگ سان سوچی، رهبر و شماری از چهرههای حزب حاکم در میانمار، اعلام وضعیت فوق العاده کرده و قدرت را به دست گرفته است.
ائتلاف ملی برای دموکراسی به رهبری آنگ سان سوچی در انتخابات هشت نوامبر توانست ۸۳ درصد آرا را کسب کند و پیروز شد اما ارتش اعلام کرد در این انتخابات تقلب شده و نتیجه آن را نپذیرفت. این دومین انتخابات آزاد در میانمار پس از پایان حکومت نظامیان در سال ۲۰۱۱ بود.