مقامات آمریکایی از بازگشت ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» از خاورمیانه خبر دادند.
به گزارش آسوشیتدپرس، در حال حاضر، ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» در این منطقه حضور دارد.
دولت جو بایدن حضور نظامی ایالات متحده در خاورمیانه را با هدف کمک به دفاع از اسرائیل در برابر حملات احتمالی جمهوری اسلامی ایران و گروههای نیابتی آن و نیز محافظت از نیروهای آمریکایی تقویت کرده بود.
فرماندهان نظامی آمریکا در خاورمیانه میگویند حضور یک ناو هواپیمابر آمریکایی و کشتیهای جنگی همراه آن، عامل بازدارنده مؤثری در منطقه بهویژه در مقابل جمهوری اسلامی ایران بوده است.
از زمان حمله شبهنظامیان حماس به اسرائیل در مهر سال گذشته و حملات اسرائیل علیه این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی در غزه، دستکم یک ناو هواپیمابر آمریکا در خاورمیانه مستقر بوده و گاه برای دورههای کوتاهی، دو ناو هواپیمابر همزمان در منطقه حضور داشتهاند.
همچنین ببینید: دیپلمات اسرائیلی با اشاره به «آرایش نظامی بسیار نیرومند ایالات متحده»: حکومت ایران حمله به اسرائیل را به تعویق انداخته استآسوشیتدپرس نوشت: تصمیم برای بازگرداندن ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» در شرایطی گرفته شد که جنگ غزه وارد یازدهمین ماه شده، هزاران تن کشته شده و تلاشهای بینالمللی برای میانجیگری در برقراری آتشبس بارها متوقف شده است.
به نوشته این خبرگزاری، حماس و اسرائیل خواستههایی مطرح کردهاند که از سوی طرف دیگر رد شده است.
بر اساس این گزارش، طی چند ماه نخست سال جاری میلادی، ناو هواپیمابر «دوایت آیزنهاور» در دریای سرخ باقی ماند تا ضمن کمک به حفاظت از اسرائیل، از کشتیهای تجاری و نظامی در برابر حملات حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در یمن دفاع کند. این ناو هواپیمابر پس از هشت ماه به ایالات متحده بازگشت.
مقامات آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند: ناو هواپیمابر «تئودور روزولت»، مستقر در سن دیگو، و ناوشکن «دانیل اینوی» قرار است در منطقه فرماندهی هند و اقیانوس آرام حضور داشته باشند.
ناوشکن دیگر گروه حمله، «راسل»، پیش از این خاورمیانه را ترک و به دریای چین جنوبی کرده است.
ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» که اکنون با چندین ناو جنگی دیگر در خلیج عمان است، حدود سه هفته پیش وارد خاورمیانه شد و همزمان با ناو «تئودور روزولت» در آنجا حضور داشت.
چند ناو آمریکایی نیز در شرق دریای مدیترانه هستند و دو ناوشکن و زیردریایی مجهز به موشک هدایتشونده «یواساس جورجیا» هم در دریای سرخ حضور دارند.
تنشها در خاورمیانه از روز ۶ مرداد و با حمله راکتی مرگبار حزبالله، گروه نیابتی جمهوری اسلامی، به شمال اسرائیل که منجر به کشته شدن ١٢ کودک و نوجوان شد، افزایش یافت.
در مقابل این حمله مرگبار، اسرائیل در عملیاتی در روز ٩ مرداد، فواد شکر، ارشدترین فرمانده نظامی حزبالله لبنان، را در بیروت، پایتخت این کشور، هدف قرار داد.
پس از آن در بامداد ۱۰ مرداد، اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی وقت حماس، هدف حملهای مرگبار در تهران قرار گرفت که جمهوری اسلامی به رغم موضع «نه تایید و نه تکذیب» اسرائیل، به آن کشور نسبت داده است.
جمهوری اسلامی و حزبالله هشدار دادهاند که این حملات را بیپاسخ نخواهند گذاشت.
در واکنش به این تحولات، آمریکا آرایش نظامی خود در منطقه را تغییر داد. در اول شهریور ماه، همزمان با ورود ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» به منطقه مسئولیت فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام)، معاون سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده با اشاره به حضور دو ناو هواپیمابر آمریکا که هر یک از آنها از همراهی ۴ ناوشکن برخوردار است گفته بود: «این پیام بسیار قدرتمندی برای بازدارندگی میفرستد.»
او گفته بود که این اقدام «این پیام را میفرستد که در صورت نیاز به دفاع از اسرائیل، در کنار اسرائیل خواهیم ایستاد.»