پاکستان پیشنهاد آمریکا برای مهار تسلیحات اتمی تاکتیکی را رد کرد

رژه روز ملی پاکستان و نمایش موشک نصر

مشاور ارشد اتمی پاکستان فشار آمریکا برای متوقف ساختن تولید تسلیحات اتمی تاکتیکی را رد کرده است.

خالد احمد کیدوای، مشاور نهاد فرماندهی ملی روز شنبه در سمیناری در موسسه مطالعات استراتژیک اسلام آباد گفت "ما از تولید تسلیحات اتمی تاکتیکی متاسف نیستیم و این روند خواهد یافت."

او گفت: "نهادهای مسئول برنامه ریزی برای انبار کردن و استقرار عملیاتی سلاح ها مراقب هستند این کار چنان انجام گیرد که آنها برای عمل در جائی که لازم است آماده باشدو در عین حال ایمنی آن حفظ شود."

خالد احمد ظاهرا به اظهارات هفته پیش معاون وزارت خارجه آمریکا در کنترل تسلیحات و امنیت بین المللی در کمیته مناسبات خارجی سنای آمریکا پاسخ می داد که گام های پاکستان در تامین امنیت زرادخانه اتمی را ستود، اما گفت واشنگتن از توسعه تسلیحات هسته ای تاکتیکی ناراحت است.

او تاکید کرد چنین سلاح هایی به دلیل ماهیت خود تهدید های امنیتی است زیرا امنیت آنها وقتی در فضای باز قرار گیرند قابل تضمین نیست.

تنش در حالی بروز می کند که قرار است باراک اوباما و دیگر رهبران جهانی در نشست امنیت اتمی در واشنگتن – ۳۱ مارس – اول آوریل – در باره تهدیدهای تروریسم مرتبط امنیت اتمی با تسلیحات رادیولوژیک بحث کنند و به بررسی اقدامات ایمنی پیشنهادی بپردازند. در جلسه رهبران پاکستان و هند نیز حضور خواهند داشت.

تسلیحات اتمی تاکتیکی اسلام آباد روابط با واشنگتن را از ۲۰۱۱متشنج کرده است. در آن زمان پاکستان نخست موشک بالیستیک نصر را ، که ۶۰ کیلومتر برد دارد، آزمایش کرد و سپس به تولید آن پرداخت.

مقامات پاکستان توسعه تسلیحات اتمی تاکتیکی را با استناد به سیاست هند در مورد حمله نظامی غیر اتمی سریع و تنبیهی به پاکستان، توجیه می کنند.

کیدوای گفت در حالی که موشک های بالیستیک دور برد می تواند هر نقطه ای در هند را هدف بگیرد، تسلیحات تاکتیکی چنان طرح شده است که بتواند نیروهای عظیم متعارف هند را تحمیل یک مناقشه محدود بر پاکستان برای رسیدن به هدف های سیاسی باز دارد.

او همچنین از اقدامات بین المللی به رهبری آمریکا برای مجازات پاکستان به دلیل توسعه برنامه اتمی ، در حالی که پیشرفت های هند را نادیده می گیرد، انتقاد کرد.