شمارش آرای انتخابات پارلمانی در پاکستان پس از پایان رأیگیری در روز پنجشنبه نوزدهم بهمن، همزمان با حملات شبه نظامیان و قطع تلفنهای همراه آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، انتخابات عمومی پاکستان در حالی برگزار شد که این کشور درصدد خروج از بحران عمیق اقتصادی بوده و با تشدید حملات شبه نظامیان مواجه است.
انتظار میرود چند ساعت پس از بسته شدن صندوقها در ساعت پنج عصر به وقت محلی، نتایج اولیه اعلام شود ولی تا اوایل وقت روز جمعه ۲۰ بهمن، نمیتوان با قطعیت، حزب پیروز در انتخابات را معرفی کرد. بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که این انتخابات ممکن است یک برنده مشخص نداشته باشد.
هزاران نیروی امنیتی در خیابانها و مراکز اخذ رأی در سراسر پاکستان مستقر شدند و مرزهای این کشور با ایران و افغانستان نیز به طور موقت بسته شد.
با وجود تشدید تدابیر امنیتی، ۹ تن از جمله دو کودک و ۵ تن از نیروهای پلیس روز پنجشنبه در پی انفجار بمب، حمله با نارنجک و تیراندازی کشته شدند.
پیشتر دست کم ۲۶ تن در دو انفجار در روز چهارشنبه هجدهم بهمن، در نزدیکی دفاتر نامزدهای انتخاباتی در استان بلوچستان در جنوب غربی پاکستان کشته شدند. گروه تروریستی داعش مسئولیت این حملات را بر عهده گرفته است.
با وجود نگرانیهای امنیتی و سرمای شدید زمستان، مردم ساعتها قبل از آغاز رأیگیری در محلهای اخذ رأی صف بسته بودند.
انوارالحق کاکر، نخست وزیر موقت پاکستان، مشارکت بالای رأیدهندگان را «نشانه روشنی از تعهد عمومی به شکل دادن به آینده کشور» توصیف کرد.
در این حال، اقدام برای قطع تلفنهای همراه، انتقاد شدید رهبران احزاب مخالف را برانگیخت. از جمله بلاول بوتو زرداری، رهبر «حزب مردم» پاکستان و پسر ۳۵ ساله بی نظیر بوتو، خواستار «بازیابی فوری» خدمات برای تلفن های همراه شد. سازمان عفو بین الملل نیز این اقدام را «حملهای واضح به حق آزادی بیان و تجمعات مسالمت آمیز» خواند.
در مقابل، اسکندر سلطان راجا، رئیس کمیسیون انتخابات پاکستان، گفت که تصمیم در مورد قطع خدمات تلفن همراه توسط «نهادهای نظم و قانون» و در پی حملات روز چهارشنبه گرفته شد و این کمیسیون دخالتی در این موضوع نخواهد کرد.
حزب «تحریک انصاف» پاکستان به رهبری عمران خان، نخست وزیر پیشین که اکنون زندانی است ، در پستی در شبکه «ایکس» از مردم خواست تا رمزهای عبور را از حسابهای «وایفای» شخصی خود بردارند تا هر کسی در اطراف است بتواند به اینترنت دسترسی داشته باشد.
از طرفی، مقامات انتخاباتی میگویند چندین شکایت دریافت کردند که افرادی به دلیل قطع اینترنت نتوانستند مراکز اخذ رأی خود را پیدا کنند.
نواز شریف، نخست وزیر سابق، پس از رای دادن در شهر لاهور به خبرنگاران گفت که نباید در مورد یک دولت ائتلافی گمانه زنی کنند چرا که برای تشکیل یک دولت، کسب اکثریت مشخص اهمیت دارد.
او که در اواخر سال گذشته میلادی از تبعید خودخواسته در لندن به پاکستان بازگشت، متعهد شده است که اقتصاد ۳۵۰ میلیارد دلاری این کشور را بازسازی کند.
به نوشته رویترز، تحلیلگران بر این باور هستند که ارتش قدرتمند پاکستان، حامی شریف ۷۴ ساله است و این موضوع میتواند او را در موقعیت بهتری قرار دهد.
ارتش پاکستان ادعا میکند که غیرسیاسی است و دخالتی در انتخابات این کشور ندارد.