واکنش رهبر پاکستان به انتقادات درباره حضور بن لادن در این کشور

آصف علی زرداری، رییس جمهوری پاکستان

آصف علی زرداری، رییس جمهوری پاکستان می گوید کشته شدن اسامه بن لادن، رهبر القاعده یک عملیات مشترک با شرکت پاکستان نبود، اما یک دهه همکاری این کشور با ایالات متحده منجر به حذف یک «خطر از جامعه متمدن» شد.

آقای زرداری در مقاله ای که در روزنامه آمریکایی واشنگتن پست منتشر شد، به انتقاداتی مبنی بر اینکه پاکستان بطور جدی تروریست ها را تحت تعقیب قرار نمی دهد پاسخ داد. او در این مقاله گفته است کشورش شاید بزرگترین قربانی تروریسم باشد.

به گفته آصف علی زرداری پاکستان از کمکی که به شناسایی یکی از پیک های القاعده کرد ابراز ابراز خرسندی می کند. به گفته مسوولان آمریکایی شناسایی این پیک به آنان در یافتن اسامه بن لادن کمک کرد.

آقای زرداری همچنین گفت به دنبال مرگ بن لادن، جنگ علیه کسانی که بیگناهان را هدف قرار می دهند به پیروزی نرسیده است، اما آغاز پایانی نمایان است.

خبر کشته شدن بن لادن در پاکستان، جایی که نیروهای آمریکایی او را یافتند و مهمترین تروریست تحت تعقیب جهان را از پای در آوردند، برای بسیاری از شهروندان تکان دهنده بود. دولت پاکستان نیز برای اظهار نظر در این باره کند عمل کرد.

وزارت امورخارجه پاکستان اواخر روز دوشنبه بود که دربیانیه ای، مرگ بن لادن را شکستی برای گروه های تروریستی در سراسر جهان توصیف کرد و تایید کرد که نیروهای آمریکایی عملیات علیه بن لادن را در قلمرو پاکستان انجام دادند. در این بیانه به اینکه پاکستان چه نقشی در این عملیات داشته است، اشاره نشده است.

برخی در پاکستان از اینکه ایالات متحده عملیات را داخل پاکستان انجام داده، خشمگین هستند. برخی دیگر نیز از اینکه بن لادن در پاکستان و همان شهری که آکادمی ارتش این کشور در آن واقع است پیدا شد، ابراز نگرانی کرده اند، چرا که دیگران در دنیا ممکن است کشور آنها را متهم کنند که با آگاهی تروریست ها را در خود پناه داده است.

در افغانستان، واکنش ها به خبر مرگ بن لادن بیشتر مثبت بود.

حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان از خبر کشته شدن بن لادن با بیان این جمله که این امر ثابت کرد رهبران تروریست ها در افغانستان پنهان نشده اند، استقبال کرد.

آقای کرزی از شورشیان طالبان که با دولت او می جنگند، خواست تا از مرگ بن لادن «درس بگیرند» و درگیری را متوقف کنند.

او ابراز امیدواری کرد که جهان متوجه شود که جنگ علیه تروریسم، نباید در روستاهای افغانستان انجام شود.

در هند، مقامات ارشد این کشور از اینکه بن لادن در عمق پاکستان پنهان شده بود، ابراز نگرانی شدید کردند.

آنان می گویند این حقیقت، بر نگرانی هند تاکید می کند که پاکستان به پناه دادن به تروریست ها و گروه های شبه نظامی ادامه می دهد.