دیدگاه | اگر ایران را از مشکلات اقتصادی بیشتر نجات دهیم، آمریکا بازنده خواهد بود

پرزیدنت جو بایدن، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، و لوید آستن، وزیر دفاع آمریکا، در جلسه هیات دولت ایالات متحده در کاخ سفید. ۱ آوریل ۲۰۲۱

پرزیدنت جو بایدن، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، و لوید آستن، وزیر دفاع آمریکا، در جلسه هیات دولت ایالات متحده در کاخ سفید. ۱ آوریل ۲۰۲۱

الی کوهانیم، معاون پیشین «نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در مبارزه با یهودی ستیزی» و کارشناس مهمان در «فوروم زنان مستقل»، در یادداشتی در روزنامه «هیل» نوشته است اقتصاد ایران، کشور پیشتاز حمایت از تروریسم، در آستانه سقوط قرار دارد و ایالات متحده نباید آن را نجات دهد.

کوهانیم می گوید بنا بر داده های گزارش تازه «صندوق بین المللی پول» ذخیره ارزی در دسترس ایران در سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۲۲ میلیارد دلار بود. پرزیدنت ترامپ در آن سال از برجام خارج شد. امروز ذخیره ارزی در دسترس جمهوری اسلامی به حدود ۴ میلیارد دلار کاهش یافته است. علاوه بر این، ریال نیمی از ارزش خود را از دست داده، دولت جمهوری اسلامی در واکنش به ویروس کرونا شکست خورده، و میلیون ها ایرانی در اعتراض به مشروعیت رژیم به خیابان ها می آیند. رهبران ایران اکنون آسیب پذیر و مستاصل هستند.

بسیار حیاتی است که ایالات متحده بی دلیل جمهوری اسلامی را از این وضعیت نجات ندهد. اکنون زمان آن است که دولت بایدن خواسته هایی مشخص از این رژیم سرکش در تهران داشته باشد.

نخست، دولت بایدن باید از ایران بخواهد پنج آمریکایی را که در حال حاضر گروگان گرفته است آزاد کند.

بعد، دولت بایدن تعهد کرد به شماری از کاستی های توافق هسته ای ایران با «بلندتر و محکم تر» کردن آن رسیدگی کند. بایدن و دولت او اعلام کردند که خواسته های ایالات متحده شامل برچیده شدن کامل برنامه هسته ای ایران، پایان بخشیدن به فعالیت های تروریستی نیابتی، برنامه موشک های بالیستیک، و نقض زننده حقوق بشر خواهد بود. جو بایدن، در سپتامبر ۲۰۲۰، در یادداشتی در وبسایت «سی ان ان»، طرح خود درباره ایران را تشریح کرد و وزارت خارجه آمریکا هم آن را بازتاب داد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در جریان روند تأیید صلاحیت خود در سنا عهد کرد تحریم های مرتبط با تروریسم علیه رژیم برداشته نخواهد شد، عهدی که به نظر می رسد در مسیر شکسته شدن است.

ایران مستاصلانه به تخفیف تحریم ها نیاز دارد و اهرم فشاری در مذاکرات وین ندارد. دولت بایدن اگر خواسته های ما برآورده نشود می تواند مذاکرات را ترک کند. دولت آمریکا از فرصتی تاریخی برخوردار است تا بالاخره توافقی را به مذاکره بگذارد که حافظ امنیت ملی ایالات متحده باشد.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

در همین مورد، یک دیدگاه دیگر را نیز بخوانید:

دیدگاه | فشار حداکثری بر ایران شکست خورده است