باراک اوباما گزارشی از اقدامات نظامی علیه داعش دریافت می‌کند

چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا (چپ) و ژنرال دمپسی، رئیس ستاد مشترک آمریکا

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا قرار است روز چهارشنبه گزارشی از جزئیات عملیاتی کمپین نظامی مبارزه با پیکارجویان گروه «دولت اسلامی» دریافت کند.

آقای اوباما با ژنرال لیود آستین، رئیس «فرماندهی مرکزی آمریکا» گفتگو میکند تا تلاش های در حال انجامِ ایجاد ائتلاف بین المللی برای هدف اعلام شده اش- تضعیف و نابودی داعش - را بررسی کند.

داعش بخش هایی از عراق و سوریه را تصرف کرده است.

چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا نیز در این جلسه حضور دارد. او یک روز قبل به هیئتی در کنگره آمریکا گفت اقدامات علیه داعش «پیچیده» و زمانبر است. او همچنین بر لزوم برخورداری از «همکاران موثر» تاکید کرد.

ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک آمریکا به همان هیئت گفت اگر فکر کند که مشاوران نظامی آمریکا در عراق باید نظامیان عراقی را در درگیری با داعش همراهی کنند، آنگاه اجازه باراک اوباما را جویا خواهد شد.

آقای اوباما بارها گفته است که او نیروهای رزمی آمریکا را دوباره به عراق نمیفرستد.

آخرین نیروهای زمینی آمریکایی پس از جنگی ۹ ساله که صدام حسین را سرنگون کرد، در سال ۲۰۱۱ از عراق خارج شدند.

ژنرال دمپسی گفت مشاوران نظامی آمریکایی در نقش مشاوره بسیار فعال هستند و اضافه کرد فعلا نیتی برای وارد کردن آنها به درگیری های نظامی در عراق وجود ندارد.

آمریکا بیش از ۱۶۰ حمله هوایی علیه پیکارجویان گروه «دولت اسلامی» در عراق انجام داده است. ژنرال دمپسی روز سه شنبه گفت اگر یک خلبان آمریکایی هواپیمایش در عراق هدف قرار بگیرد و سقوط کند، نیروهای زمینی برای جستجو و نجات او اعزام خواهند شد.

باراک اوباما از کنگره آمریکا می خواهد اجازه دهد منابع مالی آموزش نیروهای میانه رو مخالف بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه تامین شود و سلاح در اختیار آنها قرار بگیرد. این نیروها علاوه بر جنگ با نیروهای دولتی سوریه، با پیکارجویان «دولت اسلامی» نیز درگیر هستند.

هفته گذشته باراک اوباما یک استراتژی چهار بخشی برای مبارزه با داعش را اعلام کرد که شامل قطع منابع و ممانعت از پیوستن نیروهای خارجی به آنها در عراق و سوریه میشود. شماری از این افراد از آمریکا رفته اند.

آندرو لوگر، دادستان آمریکا در ایالت مینهسوتا گفت مقامات در حال تحقیق در مورد تعدادی از مردان و زنانی هستند که برای پیوستن به گروه های پیکارجویان به سوریه رفتهاند.

او به بخش سومالیایی «صدای آمریکا» گفت برای مبارزه با «ماموران یارگیری باهوش» که برای جذب افراد از کمپین های سازماندهی شده استفاده میکنند، کار بیشتری باید صورت بگیرد. او گفت روش های یارگیری آنلاین و ویدئوهای اینترنتی تنها وسیله جذب نیرو برای سفر به خاورمیانه و پیوستن به گروه های شبه نظامی نیست.

او گفت: «پسر ۱۸ ساله ای که هیچوقت سفر نکرده، فکر گرفتن گذرنامه و خریدن بلیط هواپیما که هزاران دلار برایش خرج داشته باشد را نمیکند. یک نفر بخشی از این قضیه است. یک نفر به او پول میدهد. کسی وجود دارد که به او میگوید کجا برود. بنابراین یک پسر ۱۸ ساله یک روز بلند نمیشود و با خود بگوید امروز به ترکیه میروم. یک نفر به آنها آموزش میدهد.»

لوگار گفت افراد جوان در منطقه او، که بیشترین جمعیت سومالیایی ها در آمریکا را شامل می شود، باید برای جلوگیری از قطع تماس با جوامع خود مشارکت کنند و به آموزش بهتر و فرصت های شغلی دسترسی داشته باشند.