باراک اوباما: آمریکا مرعوب گروه «دولت اسلامی» نخواهد شد

باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا - تالین، استونی، ۱۲ شهریور ۱۳۹۳

در پی انتشار ویدئوی قتل دومین روزنامه‌نگار آمریکایی توسط پیکارجویان گروه موسوم به «دولت اسلامی»، رئیس جمهوری آمریکا در سخنانی اعلام کرد که ایالات متحده مرعوب نخواهد شد و برای از بین بردن آن گروه، ائتلافی را به وجود خواهد آورد.

باراک اوباما که روز چهارشنبه در یک نشست خبری در تالین، پایتخت استونی، سخن می‌گفت، زمانی برای تصمیم‌گیری در مورد یک استراتژی جهت برخورد با عملیات این گروه افراطی اسلامگرا در سوریه ارائه نداد، و گفت «عقب راندن آنها وقت خواهد گرفت.»

رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین گفت تحلیلگران اطلاعاتی اصالت ویدیوئی را که روز سه‌شنبه منتشر شد و گردن زدن استیون ساتلوف خبرنگار آزاد آمریکایی توسط یکی از اعضای گروه دولت اسلامی را نشان می‌داد، تایید کرده‌اند. دو هفته پیشتر جیمز فولی یک روزنامه‌نگار دیگر آمریکایی به همین صورت کشته شد.

آقای اوباما در ادامه تاکید کرد که آمریکا «جنایت وحشتناک علیه این دو مرد جوان» را فراموش نخواهد کرد و عدالت در مورد عاملان آن اجرا خواهد شد.

در ویدئوی قتل استیون ساتلوف، مردی نقابدار به رئیس جمهوری ایالات متحده هشداد می‌دهد تا وقتی حملات هوایی آمریکا علیه گروه «دولت اسلامی» در عراق ادامه داشته باشد، «حمله چاقوی ما به گردن‌های مردم شما نیز ادامه خواهد داشت.»

آقای اوباما در واکنش گفت به جنگ با تهدید گروه و «نگرش وحشیانه، اما درنهایت توخالی» که آن را نمایندگی می‌کند، ادامه خواهد داد.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین، به منظور حفاظت از سفارت ایالات متحده در عراق، دستور اعزام ۳۵۰ نفر دیگر از نیروهای ارتش آمریکا به آن کشور را صادر کرده است. این اقدام به درخواست وزارت امور خارجه آمریکا و بعد از به قتل رسیدن دومین آمریکایی توسط پیکارجویان داعش انجام می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رئیس جمهوری آمریکا در ادامه سخنان خود گفت روز پنجشنبه و جمعه در جلسه‌ای با متحدان ناتو در ویلز درباره تدوین یک استراتژی برای نبرد با گروه دولت اسلامی و دیگر شبکه‌های تروریستی رایزنی خواهد کرد.

آقای اوباما با بیان این که هدف این خواهد بود که مسلم شود داعش، دیگر تهدیدی برای منطقه نخواهد بود، افزود «ما می‌توانیم به این هدف برسیم؛ وقت خواهد گرفت و نیازمند تلاش است.»

او همچنین گفت مردم آمریکا با خانواده آقای ساتلوف، که او را «روزنامه‌نگاری صدیق و شجاع» نامید، همدرد هستند و افزود استیون علاقه‌ای عمیق به جهان اسلام داشت که «زندگی‌اش با کسانی که او را چنین بی‌رحمانه کشتند، به شدت مغایرت داشت.»

وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز چهارشنبه در بیانیه‌ای گفت با گرفتن استیون ساتلوف – روزنامه‌نگار آمریکایی که شهر و خانه خود در فلوریدا را ترک کرد تا روایتگر شجاعت مردم خاور میانه برای جهان باشد – از ما، و گرفتن جان او به طرز وحشیانه قرون وسطایی توسط جماعتی که خود را پشت نقاب پنهان کرده است، جهان روز گذشته بار دیگر شاهد «بی‌رحمی آدم‌کشان تروریست» گروه داعش بود.

جان کری در ادامه افزود هیچ واژه‌ای قادر به بیان غم و اندوه ما، و ابراز همدردی با خانواده استیون نیست؛ بویژه مادر او که در یک پیام ویدئویی، که بیانگر نگرانی‌های تک تک پدرها و مادرهایی است که فرزندانشان برای انجام کاری که به آن عشق می‌ورزند به جاهای خطرناک می‌روند، و با سخنانی که دل هر انسانی را به درد می‌آورد، آزادی پسرش را خواستار شد.

بان کی مون دبیر کل سازمان ملل نیز در واکنش به قتل دومین شهروند آمریکایی توسط داعش گفت، دنیا از این وحشی‌گری بی‌مهابا و هتک حرمت یک انسان، که نمونه بارزی از بی‌عدالتی گروه دولت اسلامی است، به شدت خشمگین شده است.

آقای بان همچنین گفت «به شدیدترین صورت ممکن، قتل روزنامه نگار آمریکایی را محکوم می‌کنم. این جنایت بی‌رحمانه غیرقابل قبول است. این جنایت علیه بشریت است و عاملان آن باید به دست عدالت سپرده شوند؛ این خط مشی غیرقابل تغییر سازمان ملل متحد است.»

رئیس جمهوری استونی، که در کنار پرزیدنت اوباما سخن می‌گفت، نیز همبستگی کشورش را در این نبرد ابراز داشت و گفت «ما داعش را تهدیدی جدی برای همه می‌بینیم و در کنار آمریکا و متحدان خود ایستاده‌ایم.»

در همین حال، بنا بر گزارش‌ها، بیل نلسون، سناتور دموکرات ایالت فلوریدا قصد دارد لایحه‌ای به کنگره ارائه کند که هدف از آن اعطای مجوز حمله نیروهای آمریکا علیه پیکارجویان افراطی گروه دولت اسلامی در سوریه است.

در لندن، وزیر امور خارجه بریتانیا روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت به گروگان گرفتن یک شهروند بریتانیایی توسط گروه «دولت اسلامی» احتمال حملات هوایی علیه آن گروه را بیشتر نخواهد کرد، اما اظهار داشت بریتانیا این گزینه را رد نمی‌کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، فیلیپ هاموند در اشاره به تهدید داعش، در ویدئوی منتشر شده روز گذشته، برای کشتن یک گروگان بریتانیایی گفت «این موضوع در برنامه‌ریزی استراتژیک ما تاثیری نخواهد داشت»، و افزود «اگر به این نتیجه برسیم که حملات هوایی می‌تواند مفید باشد، مسلماً آن را بررسی خواهیم کرد؛ ولی تا این لحظه تصمیمی نگرفته‌ایم.»

آقای هاموند که پس از جلسه کمیته بررسی پاسخ‌های فوری دولت سخن می‌گفت، اظهار داشت تجزیه و تحلیل‌های مقدماتی نشان داد ویدئو واقعی است، و افزود پیکارجوی گروه دولت اسلامی که در ویدئوی گردن زدن استیون ساتلوف ظاهر شد، همان مردی است که لهجه‌ای انگلیسی دارد و در ویدئوی ماه گذشته مربوط به گردن زدن جیمز فولی دیگر روزنامه‌نگار آمریکایی دیده شده است.

در ارتباط با گروگان بریتانیایی، آقای هاموند گفت «انتظار نداشته باشید من در باره گزینه‌های گوناگونی که بررسی خواهیم کرد صحبت کنم، اما می‌توانم اطمینان دهم که ما برای حفاظت از این شخص، هر گزینه ممکن را در نظر خواهیم گرفت.»