همزمان با آخرین روز گفتگوهای دو روزه «اقتصادی و استراتژیک» آمریکا و چین در پکن، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت مقامات رسمی ايالات متحده متوجه شدهاند که هکرهای چینی در تلاش بودند به پروندههای ديجيتالی دهها هزار نفر از کارمندان دولت فدرال آمریکا، که مراحل صدور گواهی امنيتی برای آنها در جریان بود، دسترسی پيدا کنند.
بر اساس اين گزارش، هکرها در ماه مارس به برخی از پایگاههای اطلاعات ادارهای که نيروی کار دولت فدرال را سرپرستی میکند، موسوم به «دفتر مدیریت پرسنل»، دسترسی پيدا کردند. مقامهایی که در این گزارش نامی از آنها برده نشده، گفتهاند مسئولان تهدید را تشخیص داده و جلوی نفوذ آنها به شبکههای کامپیوتری دفتر مدیریت پرسنل را مسدود کردند.
روزنامه نیویورک تایمز همچنین میگويد، هنوز ميزان نفوذ هکرها به سیستمهای دفتر مدیریت پرسنل مشخص نیست. در اين سيستمها اطلاعات شخصی و خصوصی درخواست دهندگان، مانند تماسهای خارجی و استفاده از مواد مخدر و غیره ثبت و نگهداری میشود.
یک مقام رسمی وزارت امنیت داخلی آمريکا این حمله هکرها را تایید کرد، اما گفت نه دفتر مدیریت پرسنل و نه این وزارتخانه «لو رفتن اطلاعات شخصی را شناسايی نکردهاند.»
مذاکرات دو روزه دیپلماتیک و اقتصادی بین واشنگتن و پکن که از روز گذشته در پکن آغاز شد، امروز به پایان رسید و جان کری وزیر امور خارجه آمریکا گفت در مورد حملات سایبری به شرکتهای آمریکایی، با همتای چینی خود بطور «صریح و بیپرده» گفتگو کرده است.
دادستانهای ایالات متحده در ماه گذشته علیه گروهی از هکرهای چینی که برای واحدی از ارتش آزادیبخش خلق کار میکنند، به اتهام سرقت اسرار سازمانی، اعلام جرم کردند. همان واحد ارتش آزادیبخش در گذشته نیز، به نفوذ به سیستمهای کامپیوتری دولت آمریکا، از جمله دفتر وزیر دفاع، متهم شده بود.
نفوذ غیرمجاز به کامپیوترها، یک منبع اصلی تنش بین ایالات متحده و چین بوده است. مدارکی که توسط ادوارد اسنودن پیمانکار پیشین سازمان امنیت ملی آمريکا افشا شد، نشان میدهد که امنیت ملی برنامههايی را برای رهگیری مکالمات ارتش و رهبران چینی اداره میکند.
چین اتهام آمریکا مبنی بر جاسوسی اینترنتی را رد کرده و در مقابل ایالات متحده را به جاسوسی از پکن متهم میکند.