بهای یک بشکه نفت در حال حاضر به کمتر از ۸۰ دلار رسيده و برای نیجریه، بزرگترين اقتصاد آفريقا، اين امر مشکلساز شده است.
۸۳ درصد صادرات نيجريه را نفت تشکيل میدهد و ۷۰ درصد درآمدهای دولت از راه فروش نفت بهدست میآيد.
اما در دو سه ماه بازمانده پيش از انتخابات بهمنماه رياست جمهوری، که انتظار میرود گودلاک جاناتان را برای بار دوم بر مسند رياست جمهوری بنشاند، نفت با نازلترين قيمتها در چهار سال گذشته مورد معامله قرار میگيرد.
وزیر دارایی نيجريه، انگوسی اکونجو ايولا، در تعطيلات آخر هفته گذشته از يک سلسله ااقدامات دولتی پرده برداشت که قرار است کشور را در برابر قيمتهای کاهش يابنده محافظت کند. این اقدامات شامل تحميل مالیاتهای جدید بر اتومبیل های لوکس، جتهای خصوصی و شامپاین، و همچنین ۶ درصد کاهش هزینههای دولتی است.
اکونجو ايولا گفت، «ما همه واقفيم که عوامل گلوبال باعث اين نوسانات میشوند، و کنترل اين عوامل از عهده کشوری نظير نيجريه، يا بسياری از کشورهای توليد کننده نفت، خارج است. اما تعدادی از عوامل اقتصاد بینالمللی تا جغرافیای سیاسی هستند نظير تولید نفت شیل، يا تنشهای خاص ژئوپولیتیک، که رویهمرفته بر قیمت نفت تاثير میگذارند.»
وی اضافه کرد، «اما حتی اگر ما نتوانیم بر قیمتها تاثیر بگذاريم، ولی میتوانيم شيوهای که کشورمان به کاهش قيمتها واکنش نشان میدهد را کنترل کنيم، و اين کار را خواهيم کرد.»
عرضه بيش از حد نفت به بازارهای جهانی، بخشا ناشی از افزایش صادرات نفت از میدانهای نفت شیل در ایالات متحده و همچنین کاهش رشد اقتصادی در اروپا و کاهش تقاضا از آسیا موجب کاهش قیمتها شده است.