استاد ایرانی‌الاصل در آمریکا با «پرندگان بیجان» پهپاد می‌سازد

پهپاد ساخته شده از یک پرنده تاکسیدرمی شده در مؤسسه معدن و فناوری نیومکزیکو در شهر سوکورو (دانشگاه نیومکزیکو تک)

دانشمندان در در دانشگاه فناوری «نیومکزیکو تِک» نیومکزیکو برای مطالعه حیات وحش دست به کاری غیر متعارف زده‌اند: آنها به پرندگان مرده جانی دوباره می‌بخشند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دکتر مصطفی حسنعلیان، استاد مهندسی مکانیک مؤسسه معدن و فناوری نیومکزیکو در شهر سوکورو که به دانشگاه «نیو‌مکزیکو تِک» معروف است، هدایت این پروژه را بر عهده دارد. او متوجه شده‌ بود که استفاده از پرندگان مصنوعی و مکانیکی برای این کار نتیجه‌ مورد نظر او را ارائه نمی‌دهد.

او گفت: «ما به این نتیجه رسیدیم که می‌توانیم از ... پرندگان مرده استفاده کنیم و آنها را به پهپاد تبدیل کنیم. همه چیز در اختیارمان است... از مهندسی معکوس استفاده می‌کنیم.»

این پهپادها، که از پرندگان تاکسیدرمی شده ساخته شده‌اند، در حال حاضر در یک قفس مخصوص در دانشگاه تحت آزمایش هستند. آنها می‌توانند به درک بهتر شکل‌گیری و الگوهای پرواز گله‌های پرندگان کمک کنند.

حسنعلیان معتقد است که این خود می‌تواند در صنعت هوانوردی مورد استفاده قرار گیرد.

او گفت: «اگر یاد بگیریم که این پرندگان چگونه ... انرژی را بین خودشان مدیریت می‌کنند، می‌توانیم از آن برای صرفه‌جویی بیشتر در انرژی و صرفه‌جویی بیشتر در مصرف‌سوخت در صنعت هوانوردی آینده استفاده کنیم.»

دکتر مصطفی حسنعلیان، استاد دانشگاه مهندسی مکانیک (چپ) و برندن هرکنهاف، دانشجوی دکترا در دانشگاه «نیومکزیکو تک»

برندن هرکنهاف، دانشجوی دکترا در دانشگاه فناوری «نیومکزیکو تک»، تحقیقات خود را بر روی رنگ‌بندی و راندمان پرواز متمرکز کرده است.

در حالی که خیلی‌ها رنگ پرندگان را راهی برای جذب جفت یا ابزاری برای استتار می‌دانند، هرکنهاف تأثیر رنگ پرندگان بر راندمان پرواز آنها را مورد مطالعه قرار می‌دهد.

او به رویترز گفت: «ما آزمایش‌هایی انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که در هواپیماهای بال ثابت، استفاده از رنگ‌های خاص می‌تواند بازدهی پرواز را تغییر دهد. ما معتقدیم که چنین چیزی در مورد پرندگان نیز صادق است.»

دکتر حسنعلیان می‌گوید که مدل پیش‌نمونه پرنده تاکسیدرمی کنونی آنها حداکثر تا ۲۰ دقیقه می‌تواند پرواز ‌کند، بنابراین مرحله بعدی پژوهش آنها کشف راهی برای طولانی‌تر کردن مدت پرواز و بعد انجام آزمایشات متعدد در طبیعت در میان پرندگان زنده است.