جهان هستی از آنچه گمان می رفت قدیمی تر است

دانشمندان آمریکایی و اروپایی می گویند تلسکوپ فضایی پلانک دقیق‌ترین نقشه از قدیمی‌ترین نور هستی را ارائه داده است.

نقشه جدید نوری را که برای اولین بار و ۳۸۰ هزار سال پس از انفجار بزرگ (بیگ بنگ) صحنه آسمان را شکافت، نشان می دهد. تئوری انفجار بزرگ (مه بانگ) می گوید که حدود ۱۴ میلیارد سال پیش این واقعه آغاز جهان را رقم زد.

پال هرتز، از مدیران ناسا به خبرنگاران گفت که دقت نقشه جدید بسیار بالاست: «مثل این می ماند که کیفیت تصویر تلویزیون‌های معمولی را با تلویزیون‌های اچ‌دی مقایسه کنیم. حالا جزئیات جدید و مهمی روشن شده اند.»

سن هستی

جزئیات اخیر از جمه درباره سن هستی و محتوای آن است. چارلز لارنس، از دانشمندان ناسا در کالیفرنیا می گوید: «طبق ارزیابی‌های سن هستی کمی بیش از ۱۳ میلیارد و ۸۰۰ هزار میلیون سال است.» او می گوید حالا به این نتیجه رسیده ایم که سن هستی احتمالا حدود ۱۰۰ میلیون سال بیش از این است.

یافته‌های جدید بر اساس داده هایی است که تلسکوپ فضایی پلانک طی ۱۵ ماه جمع آوری کرده است.

خواندن نقشه

نقشه‌ای که آژانس فضایی اروپا منتشر کرده شبیه یک نقاشی امپرسیونیستی است: کرباسی پوشیده از طیف‌های مختلف آبی، زرد و نارنجی با نقاط کوچک و بزرگ درخشان. رنگ‌ها نشان دهنده درجه حرارت و چگالی در نقاط مختلف سپهر است.

دانشمندان می گویند یافته‌های جدید تلسکوپ پلانک، چالش‌های جدیدی را نیز به وجود آورد. آنان می گویند داده‌های جدید درباره چگونگی توزیع ماده در سپهر امکان آزمایش‌های بیشتر درمورد دقت مدلشان را فراهم می سازد.

دانشمندان می گویند مطالعه یافته‌های جدید فهم بهتری از شروع جهان هستی را فراهم می آورد.