آغاز عصر تازه‌ای از اکتشافات فضایی؛ ناسا تلسکوپ «جیمز وب» را به فضا پرتاب کرد

تصویری از برخاستن راکت آریان ۵ که تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا را در صبح روز شنبه ۴ دی ماه به فضا برد

اداره کل ملی هوانوردی و فضای ایالات متحده، ناسا، ساعت ٧:٢٠ صبح روز شنبه ۴ دی ماه به وقت شرق آمریکا، تلسکوپ جیمز وب را از گویان فرانسه، یکی از نواحی فرادریایی فرانسه در ساحل شمال شرقی آمریکای لاتین، به فضا پرتاب کرد.

جیمز وب بزرگ‌ترین و قوی‌ترین تلسکوپ فضایی ساخت بشر است و ماموریت آن «کشف کیهان» اعلام شده است.

این تلسکوپ ١٠ میلیارد دلاری قرار است پس از درنوردیدن یک میلیون مایل، طی یک ماه به مقصد نهایی خود برسد و دوربین‌های مجهز به مادون قرمز آن پنج ماه بعدتر رصد کیهان را آغاز خواهند کرد. سفر بزرگترین و پیچیده ترین رصدخانه علوم فضایی جهان شش ماه طول خواهد کشید.

ناسا در تازه‌ترین اطلاع رسانی در این باره گفت راکت حامل تلسکوپ حدود هشت ساعت پس از پرتاب و با پیمودن نزدیک به صد و ده هزار کیلومتر از مسیر یک میلیون و پانصد هزار کیلومتری خود را طی کرده است.

بیل نلسون، مدیر ناسا، هفته گذشته در این باره گفت تلسکوپ جیمز وب «درک بهتری از جهان ما و جایگاه ما در آن، و کیستی و چیستی ما» به عنوان جست وجویی همیشگی خواهد داد.

ناسا در ساخت و پرتاب نهایی این تلسکوپ هفت تنی، از مشارکت آژانس‌های فضایی اروپا و کانادا و کمک هزاران نفر از ٢٩ کشور جهان از دهه ٩٠ میلادی به این سو بهره برده است.

ناسا طول عمر عملیاتی جیمز وب را ١٠ سال تخمین زده است. مهندسان، یک مخزن قابل‌دسترسی را در آن ایجاد کرده‌اند تا در صورت پیشرفت فناوری بشر، فضاپیماهای بازدیدکننده سوختگیری این تلسکوپ را انجام دهند.