یک عکاس خبرنگار در میانمار به ۲۰ سال حبس محکوم شد

دادگاهی در میانمار یک عکاس خبرنگار را به ۲۰ سال حبس محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، کارفرمای سای زاو تایک گفت که این، طولانی‌ترین محکومیت حبس برای یک کارمند رسانه‌ای از زمان کودتای ارتش در سال ۲۰۲۱ میلادی تاکنون است.

سای زاو تایک، در اواخر ماه مه سال جاری میلادی هنگامی که در حال تهیه گزارش در مورد تبعات طوفان «موکا» بود، در ایالت راخین بازداشت شد.

از اوایل سال ۲۰۲۱، زمانی که ارتش، دولت منتخب آنگ سان سوچی، برنده جایزه نوبل، را سرنگون و مخالفان را سرکوب کرد، هزاران تن زندانی یا کشته شدند و میانمار نیز تاکنون شرایط باثباتی نداشته است.

جزئیات اتهامات این عکاس خبرنگار هنوز مشخص نشده ولی بر اساس چهار قانون مختلف؛ از جمله قانون مدیریت بلایای طبیعی، او با پیگرد قانونی روبرو است.

در بیانیه‌ای که «میانمار ناو» منتشر کرد، آمده است: «شورای نظامی، سای زاو تایک را در اولین محاکمه در ششم ماه سپتامبر در دادگاهی در داخل زندان این‌سین، بدون داشتن وکیل یا دفاع از خود محکوم کرد.»

داده‌های «گروه روزنامه‌نگاران بازداشتی» نشان می‌دهد که از زمان کودتای میانمار تاکنون بیش از ۱۵۰ روزنامه‌نگار بازداشت شده و چهار تن از فعالان رسانه‌ای جان خود را از دست داده‌اند.

کمیته حمایت از خبرنگاران، در سال ۲۰۲۲ میلادی، میانمار را پس از چین و ایران، به عنوان سومین کشور دنیا از لحاظ زندانی کردن روزنامه‌نگاران قرار داد.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران روز ۲۹ تیر با نام بردن از هفت تن از خبرنگاران زندانی در ایران، خواستار آزادی فوری «نیلوفر حامدی، الهه محمدی، فرخنده آشوری، نازیلا معروفیان، مارال دارآفرین، ریبوار سیدمحمدی و کامیار فکور» شد.

سفیر آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز خواستار آزادی نیلوفر حامدی، الهه محمدی، و همه روزنامه‌نگارانی شد که برای پوشش خبری کشته شدن ژینا (مهسا) امینی زندانی شده‌اند.

خانم‌ها حامدی و محمدی پس از انتشار گزارش‌های تکمیلی درباره کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، به دست ماموران حکومتی بازداشت شدند. آنها پس از ماه‌ها تاخیر، محاکمه شدند که هر دو خبرنگار گفتند که در گزارش‌های شان، تنها وظیفه خبر رسانی را انجام داده‌اند.