دادگاه میانمار در حکومت نظامیان کودتاگر، خانم آنگ سان سوچی، رهبر حکومت پیش از کودتا را به ۴ سال زندان اضافی محکوم کرد. کمیته نوبل میگوید رای دادگاه علیه این برنده پیشین جایزه صلح نوبل، با انگیزههای سیاسی صادر شده است.
گروههای حقوق بشری، دادگاه میانمار را به سیرک نمایشی تشبیه کرده و میگویند هدف نظامیان کودتاگر بیرون راندن خانم سوچی از عرصه سیاست این کشور است. آنگ سان سوچی که دو ماه پیش هم از دادگاه حکم دو سال زندان گرفته بود با رای امروز ۶ سال در زندان خواهد بود. یکی از نزدیکان او به خبرگزاری رویترز گفت یکی از اتهامها، وجود ۶ دستگاه واکیتاکی در محل اقامت آنگ سان سوچی بوده است.
علاوه براین، رشته اتهامهایی که علیه رهبر برکنار شده حکومت غیر نظامی میانمار اقامه شده است میتواند تا ۱۰۰ سال حکم زندان برای او در بر داشته باشد.
به گفته یکی از نزدیکان این برنده جایزه نوبل، آنگ سان سوچی ۷۶ ساله هنگام شنیدن رای امروز دادگاه، آرام به نظر میرسید و همه اتهامها علیه خود را رد کرد.
میانمار از زمان کودتای یکم فوریه سال پیش علیه دولت منتخب،در آشوب و نا آرامی به سر برده و نظامیان با توسل به زور و کشتار معترضان در خیابانها تلاش کردهاند بر اوضاع مسلط شوند.
همچنین ببینید: مداخله دوباره ارتش در امور میانمار و بازداشت آنگ سان سوچی؛ واکنش کاخ سفیدرئیس نروژی کمیته صلح نوبل در اعلامیه امروز ضمن ابراز نگرانی عمیق از وضعیت جاری، تاکید کرد که حکم با انگیزههای سیاسی صادر شده و آنگ سان سوچی همچنان قهرمان پیشگام دموکراسی در کشورش باقی خواهد ماند.
طرفداران خانم سوچی رای امروز دادگاه را تلاش کودتاگران برای مشروعیت بخشیدن به حکومت سرکوبگر قلمداد کرده و میگویند نظامیان با این اقدامها میخواهند از بازگشت وی به قدرت جلوگیری کنند.
حزب طرفدار دموکراسی به رهبری خانم سان سوچی در انتخابات سال ۲۰۲۰ با اکثریت بزرگی برنده شد، اما نظامیان با این بهانه که در انتخابات تقلب صورت گرفته است با کودتا دولت را سرنگون کردند.