ادامه حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها؛ گزارش‌هایی از انفجار دو موشک در نزدیکی بندر عدن

مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا، روز جمعه، ششم بهمن اعلام کرد که گزارشی مبنی بر انفجار دو موشک را در آب‌های اطراف یک کشتی در نزدیکی بندر عدن یمن دریافت کرده است.

این مرکز در هشداری گفت که این کشتی و خدمه آن سالم هستند و هیچ خسارتی گزارش نشده است.

بر اساس این هشدار، این کشتی در حال حرکت به بندر بعدی است و نیروهای ائتلاف در حال پاسخگویی به این حادثه هستند.

مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا همچنین گفت که در روز جمعه، ششم بهمن گزارشی از حادثه‌ای جداگانه مرتبط با یک کشتی که حدود ۶۰ مایل دریایی (۱۱۱ کیلومتر) با بندر حدیده در دریای سرخ، فاصله داشت دریافت کرده است.

اینجا جایی است که شبه‌نظامیان حوثی حملاتی را به کشتی‌های تجاری انجام داده‌اند.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا، سنتکام، نیز روز جمعه ششم بهمن از حمله موشکی شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی به ناوشکن یو‌اس‌اس کارنی خبر داد.

سنتکام اعلام کرد ناوشکن آمریکایی موشک حوثی‌ها را با موفقیت ساقط کرد و این حمله موشکی تلفات جانی یا خسارت مالی به بار نیاورده است.

به گفته سنتکام، حوثی‌ها حوالی ساعت یک و نیم بعد از ظهر به وقت محلی از مناطق تحت کنترل خود در یمن اقدام به شلیک یک موشک بالستیک ضد کشتی به ناوشکن یو‌اس‌اس کارنی در خلیج عدن کردند.

شورشیان حوثی وابسته به جمهوری اسلامی ایران، یک سازمان سیاسی و نظامی اسلام‌گرای شیعه هستند که حدود یک سوم از پرجمعیت‌ترین مناطق یمن را کنترل می‌کنند.

آنها از اواسط ماه نوامبر بارها هواپیماهای بدون سرنشین و موشک‌هایی را به سمت کشتی‌های تجاری شلیک کرده‌اند.

بسیاری از کارشناسان غربی معتقد هستند که حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها به خواست جمهوری اسلامی و با کمک‌های تسلیحاتی و اطلاعاتی تهران صورت می‌گیرد. حوثی‌ها ادعا می‌کنند که این پاسخی به اقدامات نظامی اسرائیل در غزه است.

حملات آنها، صنعت کشتی‌رانی جهان را تکان داد و باعث شد چندین شرکت بزرگ، سفرهای خود را در دریای سرخ متوقف کنند و مسیر طولانی‌تر و گران‌تری را در اطراف آفریقا انتخاب کنند.

حوثی‌ها به رغم هشدارهای مکرر ایالات متحده و حملات هوایی متعدد به مواضع آنها توسط آمریکا و بریتانیا در دو هفته گذشته، حمله به کشتی‌های تجاری را متوقف نکرده‌اند.

روز گذشته، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا، چهار مقام ارشد گروه شبه‌نظامی حوثی‌ها (با نام رسمی انصارالله) را به دلیل حمایت از اقدامات تروریستی و هدف قرار دادن کشتی‌های تجاری تحریم کرد. همزمان، بریتانیا نیز تحریم‌هایی را علیه این مقام‌های ارشد حوثی‌ها اعمال کرد.

همچنین ببینید: آمریکا و بریتانیا ۴ مقام ارشد نظامی گروه حوثی‌ها را تحریم کردند

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز ۲۷ دی، در بیانیه‌ای اعلام کرد که حوثی‌ها (با نام رسمی انصارالله)،۳۰ روز دیگر، به عنوان یک گروه تروریستی بین‌المللی در فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا قرار خواهد گرفت.