وزارت نفت: تمامی جایگاه‌های سوخت فعال شد؛ کاربران: همچنان کارت‌های سوخت در بسیاری از مناطق غیرفعالند 

اختلال در جایگاه‌های سوخت‌رسانی در ایران

یک مقام ارشد وزارت نفت جمهوری اسلامی مدعی فعال شدن «تمامی جایگاه‌های سوخت» پس از هک روز دوشنبه ۲۷ آذر است، در حالی که برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی از غیر فعال بودن امکان استفاده از «کارت سوخت» خبر داده‌اند.

جعفر سالاری‌نسب، مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی جمهوری اسلامی در برنامه‌ای تلویزیونی مدعی شد: «کل جایگاه‌های عرضه سوخت» در سراسر کشور را «به‌صورت دستی» عملیاتی شده‌اند.

او در ادامه ادعای خود، گفته است: با اقدام‌های انجام شده هم‌اکنون «۴۰ درصد جایگاه‌های کشور» این قابلیت را دارند که فرآیند سوخت‌گیری را با استفاده از کارت سوخت انجام دهند.

پیش از ظهر روز گذشته در شرایطی که کاربران بسیاری از تعطیلی تعداد قابل توجهی از جایگاه‌های عرضه سوخت به علت «هک» خبر داده بودند و یک گروه هکری نیز مسئولیت آن را پذیرفت، وزارت نفت جمهوری اسلامی آن را «اختلال» نامید و صداوسیمای حکومت ایران نیز از احتمال «خرابکاری بیرونی» سخن گفت.

اما در نهایت، مسئولیت این حمله سایبری را یک گروه هکری معروف به «گنجشک‌ درنده» برعهده گرفت و در پی این اعلام، سازمان پدافند غیرعامل کشور اعلام کرد: «سازمان پدافند غیرعامل کشور تمام گزینه‌های محتمل از جمله نفوذ و هک را در نظر و تحت بررسی دارد اما در شرایط فعلی نمی‌توان ادعاهای مطرح شده از سوی دشمن را تایید کرد.»

این گروه هکری اسرائیلی، در بیانیه‌ای که در حساب ایکس به زبان فارسی و انگلیسی منتشر کرد، نوشت: «این حمله سایبری در پاسخ به تجاوزات جمهوری اسلامی و دست نشاندگان آن در منطقه صورت می‌گیرد. خامنه‌ای بازی با آتش قیمت دارد.»

روز گذشته بیست و هشتم آذرماه جواد اوجی وزیر نفت جمهوری اسلامی همچون مورد مشابه گذشته، وعده داده بود که «پیش بینی می‌شود تا ساعت ۱۵ همه جایگاه‌های سوخت در همه استان‌ها به صورت دستی وارد مدار شوند»، اما همانگونه که سری پیش نیز این وعده عملیاتی نشد و نابسامانی در عرضه سوخت به مدت ۷۲ ساعت در برخی جایگاه‌ها ادامه داشت، امروز نیز بسیاری از کاربران به این موضوع اعتراض داشتند.

کاربری با استفاده از از هشتگ #بنزین، در شبکه اجتماعی ایکس به طنز نوشته نوشته است: «آنچه یافت می نشود آنم آرزوست! بعد از طی کردن حدود ۷۰ کیلومتر با چراغ روشن ‎#بنزین!»

چهارم آبان‌ماه ۱۴۰۰ نیز در اقدامی مشابه، سامانه کارت سوخت و جایگاه‌های سوخت سراسر کشور مورد حمله سایبری و هک قرار گرفت که در پی آن، اختلال گسترده‌ای در عرضه سوخت خودروها ایجاد شد.

یک روز پس از آن حمله سایبری و هک، «صدای آمریکا» ایمیلی دریافت کرد که بر اساس آن، گروهی تحت عنوان «گنجشک درنده» علاوه بر پذیرش مسئولیت حمله سایبری چهارم آبان‌ماه، مسئولیت حملات سایبری پیشین به شرکت راه‌آهن و وزارت راه و شهرسازی را نیز به عهده گرفته بود.