افزایش انتقادها از مواضع بورل و مخالفت پارلمان اروپا با تعلیق مذاکرات احیای برجام

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

همزمان با حمایت پارلمان اروپا از «تروریستی» خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، برخی از قانون‌گذاران اروپایی به انتقاد از جوزپ بورل، مسئول سیاست‌خارجی این اتحادیه، و همچنین رای منفی این پارلمان به تعلیق مذاکرات برجام پرداختند.

چارلی ویمرز، نماینده پارلمان اروپا از سوئد، با انتشار تصویری از متن اصلاحیه پیشنهادی‌اش برای تعلیق مذاکرات احیای برجام، در توییتی نوشت هنوز راه برای آماده‌شدن نمایندگان پارلمان اروپا به منظور درخواست پایان دادن به مذاکرات «بی‌ثمر» برجام باقی است.

طبق اصلاحیه پیشنهادی چارلی ویمرز، هرگونه مذاکرات با جمهوری اسلامی نباید سیاست‌های مضر، پروژه‌ها، و برنامه‌های نظامی این حکومت را نادیده بگیرد، جامعه بین‌المللی باید به تلاش‌هایش برای ممانعت از دستیابی جمهوری اسلامی به تسلیحات هسته‌ای ادامه دهد، و مذاکرات برجام باید با توجه به سیاست خصمانه جمهوری اسلامی در منطقه و جهان و همچنین سرکوب مردم ایران از سوی این حکومت، متوقف شود.

هانا نیومن، نماینده پارلمان اروپا از آلمان، نیز در سخنانی در جلسه پارلمان اروپا با اشاره به نقش کلیدی اتحادیه اروپا در ارتباط با ایران گفت این سومین بار است که جوزپ بورل از حضور در جلسه پارلمان برای بحث درباره جمهوری اسلامی خودداری می‌کند.

به گفته نیومن، خودداری بورل از حضور در جلسه پارلمان به رغم حضورش در استراسبورگ، نشان‌دهنده «بی‌احترامی» او به پارلمان اروپا و ١٢ هزار معترضی است که روز دوشنبه در مقابل پارلمان حضور داشتند.

همچنین عبیر السهلانی، نماینده پارلمان اروپا از سوئد، در توییتی از خودداری جوزپ بورل از بحث درباره جمهوری اسلامی در پارلمان اروپا انتقاد گرفت.

پارلمان اتحادیه اروپا روز پنجشنبه به قطعنامه «واکنش اتحادیه اروپا به اعتراضات و اعدام‌ها در ایران» رای داد و از اتحادیه اروپا خواست علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، و ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی، و نیز خانواده‌ها و نهادهای وابسته به آنها را که به گفته این قطعنامه در نقض حقوق بشر در ایران دست دارند، مشمول تحریم‌ها کند.

همچنین ببینید: پارلمان اروپا خواستار تحریم خامنه‌ای ‌شد؛ درخواست برای افزودن سپاه به فهرست تروریستی

قطعنامه پارلمان اتحادیه اروپا شامل متممی است که روز چهارشنبه در این پارلمان رای آورده بود و‌ خواستار افزودن سپاه پاسداران و زیرمجموعه‌های آن از جمله بسیج و نیروی قدس به فهرست تروریستی اتحادیه اروپا می‌شود.