یک طرح دو حزبی در سنای آمریکا برای تشدید تحریم‌های جمهوری اسلامی ارائه شد

سناتور ها باب منندز (بالا) و بیل هگرتی (پایین) این طرح را تنظیم کرده‌اند.

سناتور باب منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنا به همراه بیل هاگرتی سناتور جمهوریخواه، در طرحی مشترک، خواستار تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی شدند.

در بیانیه‌ای که روی وبسایت کمیته روابط خارجی سنا قرار گرفت، اعلام شد سناتور باب منندز رئیس این کمیته و از حزب دموکرات به همراه سناتور بیل هاگرتی از حزب جمهوری‌خواه، پیش‌نویس طرحی را با هدف «اعمال تحریم‌های مداوم» ایالات متحده بر «برنامه موشکی و پهپادی» جمهوری اسلامی ارائه کردند.

در این بیانیه‌ آمده، با اشاره به نزدیک شدن به «غروب برجام» در توافق هسته‌ای (برجام)، این قانونگذار خواستار «حفظ تحریم‌های فعلی» و همچنین وضع «تحریم‌های بیشتر» علیه «برنامه موشکی و پهپادی» جمهوری اسلامی شدند.

باب منندز و بیل هگرت یادآوری کردند که تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه موشک‌های بالستیک و پهپادهای جمهوری اسلامی در اکتبر ۲۰۲۳ منقضی می‌شود.

این پیشنویس برای اینکه به قانون تبدیل شود، ابتدا باید در کمیته و بعد در صحن سنا تصویب شود و سپس در مجلس نمایندگان به رای گذاشته می‌شود. در این طرح آمده، توسعه و تکثیر فناوری موشک‌های بالستیک و پهپادی همچنان مشمول تحریم‌های ایالات متحده خواهد بود، حتی اگر این گسترش محدودیت‌های سازمان ملل، توسط «روسیه و چین» منع شود.

این طرح همچنین دولت آمریکا را مکلف می‌کند که درباره فعالیت موشکی جمهوری اسلامی، از جمله راهبردهایی برای تضمین تجدید محدودیت‌های سازمان ملل متحد و بازدارندگی از فعالیت‌های مرتبط با موشک‌های جمهوری اسلامی است، گزارشی جامعی به کنگره بدهد.

این دو سناتور بر ضرورت مقابله با برنامه خطرناک جمهوری اسلامی تاکید کردند و از متحدان آمریکا نیز خواستند به تهدیدات ناشی از برنامه موشکی بالستیک جمهوری اسلامی رسیدگی کنند.

پیش‌تر یک عضو جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، با انتشار توییتی به تحریم افراد و نهادهای مرتبط یا برنامه موشکی جمهوری اسلامی واکنش نشان داد. سناتور جیم ریش، با یادآوری این که ممنوعیت‌ها علیه موشک‌‌های بالستیک ایران در ماه اکتبر سال جاری میلادی منقضی می‌شوند، گفت: «به غروب خطرناک دیگری از برجام نزدیک می‌شویم.»

او با اشاره به تحریم‌های جدید افزود: «در شرایطی که تحریم‌های امروز، یک شروع محسوب می‌شود، دولت جو‌ بایدن گرفتار شده و نتوانسته است استراتژی گسترده‌تری در مورد ایران ارائه دهد.»

دولت بایدن از زمان روی کار آمدن او خوشبین بود با ایران به توافق برسد و آمریکا به برجام بازگردد و در مقابل جمهوری اسلامی نیز به تعهدات ذیل برجام بازگردد اما از یکسال پیش مذاکرات متوقف شد و بعد از اعتراضات پس از مرگ مهسا امینی، دولت بایدن مکرر اعلام کرد توافق با ایران در اولویت سیاست خارجی آمریکا دیگر قرار ندارد.