مهدی مسکیننواز، زندانی سیاسی، با گذشت بیش از یک ماه از خودسوزی اعتراضی در زندان، با «مراقبتهای شدید امنیتی» همچنان در بیمارستان به سر میبرد؛ یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفت که در این وضعیت مقامات قضایی از مرخصی درمانی او در قبال وثیقه جلوگیری میکنند.
این منبع مطلع از وضعیت مهدی مسکیننواز، زندانی سیاسی، روز چهارشنبه نهم اسفند به صدای آمریکا گفت که در پی سوختگی شدید و آسیب شدید به برخی از بافتهای سلولی، عمل جراحی پیوند بافت «از پشت ران پا» به نقاط سوختگی انجام شده است.
به گفته منبع مطلع، میزان درد مهدی مسکیننواز در این مدت در حدی بوده است که «تا چند روز پیش با مورفین درد را طاقت میآورد.»
مهدی مسکیننواز، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، ۲۸ دی ماه در اعتراض به موج «اعدامها و قطع مکرر تماس تلفنی با خانوادهاش» در اقدامی اعتراضی، با خالی کردن دیگ آب جوش بر سرش، خودسوزی کرد و از آن زمان در بیمارستان به سر میبرد.
منبع مطلع به صدای آمریکا گفت که نگهداری این زندانی سیاسی در بیمارستان سوانح سوختگی مطهری تهران با حضور «مأمور و سرباز و مراقبت شدید امنیتی» است و در این مدت به خانوادهاش پس از «تحویل گرفتن گوشیهای موبایل»، «یکی دو بار» اجازه ملاقات دادهاند.
به گفته این منبع آگاه، مقامات قضایی از مرخصی درمانی مهدی مسکیننواز در قبال سپردن وثیقه جلوگیری میکنند و او را «اذیت میکنند.»
منبع مطلع توضیح داد که «وثیقه پنج میلیارد تومانی» تعیین کردهاند، اما این زندانی سیاسی امکان سپردن چنین وثیقهای را ندارد و پیگیریهای خانواده و وکیل او نیز تاکنون به جایی نرسیده است و مقامات قضایی «گفتهاند کمتر از پنج میلیارد تومان قبول نمیکنیم.»
بنا بر اظهارات منبع آگاه، مهدی مسکیننواز توان سپردن وثیقهای با ارزش حدود «یک میلیارد و نیم تومان را دارد» اما «نیری و الیاسی (دادیار) با هماهنگی اطلاعات سپاه قرارگاه ثارالله دارند مهدی مسکیننواز را آزار میدهند و وثیقه را نمیپذیرند»؛ در حالی که در موارد دیگر «وقتی میخواهند مرخصی بدهند، با فیش [حقوقی] هم مرخصی میدهند.»
بنا بر گزارش پیشین صدای آمریکا، مهدی مسکیننواز در اعتراض به «فشارهای بسیار که در زندان بر او وارد شد» با ریختن آب جوش بر روی خود اقدام به خودسوزی کرد.
همچنین ببینید: اختصاصی؛ مهدی مسکیننواز در پی ممنوعیت تماس و ملاقات با دخترش در زندان اقدام به خودسوزی کردمهدی مسکیننواز، زندانی سیاسی در زندان اوین، در رابطه با پروندهای که در دوران حبس برای او گشوده شده، توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۱ سال زندان محکوم شد.
او نخستین بار در اردیبهشت ۹۸ به دلیل «فعالیت در فضای مجازی و مدیریت یک کانال تلگرامی با مضمون براندازی» به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در بندرانزلی بازداشت شد.
این زندانی سیاسی مشروطهخواه در ۱۸ آذر همان سال از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهامهای «اجتماع و تبانی، اقدام علیه امنیت ملی، توهین به رهبری، و تبلیغ علیه نظام» در مجموع به ۱۳ سال و دو ماه حبس تعزیری، دو سال اقامت اجباری در فهرج کرمان، و ممنوعیت از عضویت در احزاب و گروههای سیاسی محکوم شد.
«ارتباط با اشخاص خارجنشین، آموزش شعارنویسی، چگونگی فعالیت در اعتراضات خیابانی» و همچنین «بارگذاری مطالب و پست در فضای مجازی و کانال تلگرامی» به عنوان جزئیات اتهامها علیه آقای مسکیننواز عنوان شده بود.
همچنین ببینید: پروندهسازی در زندان؛ مهدی مسکیننواز به یازده سال حبس محکوم شد
فشار بر زندانیان در زندانهای مختلف ایران در ماههای گذشته، علاوه بر اعتراضاتی از جمله اعتصاب غذاهای طولانی برخی زندانیان، موجب اقدام به خودزنی و خودکشی برخی زندانیان شده است.
همچنین ببینید: اختصاصی؛ آسیب شدید جسمی سامان یاسین بر اثر فشار ناشی از لغو مجدد جلسه دادگاهدر برخی موارد، اقدام به خودکشی زندانیان بر اثر فشار مقامات قضایی و زندان، به جان باختن آنها منجر شده است.
همچنین ببینید: ادامه خودکشی زندانیان در زندان ارومیه؛ یک زندانی سیاسی به زندگی خود پایان داد