وکیل مریم عباسی نیکو اعلام کرد دادگاه، این شهروند معترض به مسمومسازی دانشآموزان را از اتهام «سبالنبی و توهین به مقدسات» تبرئه کرد، اما او بابت اتهامات دیگر به پرداخت جزای نقدی محکوم شده است.
به گزارش روزنامه شرق در روز یکشنبه ۲۰ اسفند، رزا اعتماد انصاری، وکیل دادگستری، اعلام کرد که مرجع قضایی اتهامات «تبلیغ علیه نظام، اهانت به مقام معظم رهبری، اهانت به بنیانگذار انقلاب اسلامی، توهین به مقدسات، سب النبی، و تحریک افراد به ارتکاب اعمال خشونتآمیز از طریق سامانههای رایانهای» را به موکلش نسبت داده بود.
این وکیل دادگستری با بیان این که شعبه پنجم دادگاه کیفری یک استان اصفهان «۲۹ بهمن» به اتهامات «سبالنبی و توهین به مقدسات» مریم عباسی نیکو به مدت چند ساعت با «اخذ دفاعیات» رسیدگی کرد، افزود که دادگاه «۱۹ اسفند حکم برائت موکلم از این اتهامات را صادر کرد.»
به گفته وکیل مریم عباسی نیکو، نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات او ۲۷ شهریور «به صورت آنلاین» در شعبه ۱۰۵ کیفری ۲ شاهینشهر برگزار شده بود که به موجب رأی این شعبه، «او به شش ماه حبس تعزیری درجه ۶ محکوم شد» اما سپس به «۲۴ میلیون [تومان] جزای نقدی در حق صندوق دولت» تبدیل شد و دادگاه تجدیدنظر نیز آن را تأیید کرد.
مریم عباسی نیکو، چهارم تیر ۱۴۰۱ در پی اعتراض به مسمومسازی دانشآموزان، در خانه خود در شاهینشهر اصفهان بازداشت شد.
نگرانیها برای این شهروند متهم به «سبالنبی» در حالی بود که اردیبهشت سال جاری «یوسف مهراد» و «صدرالله فاضلی زارع» با اتهام «سب النبی» و «ارتداد» در ایران اعدام شدند.
همچنین ببینید: مریم عباسینیکو به «سبالنبی» متهم شد؛ خطر مجازات مادری که به جای دخترش بازداشت شدبر اساس ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی، هر کس به پیامبر اسلام یا یکی از پیامبران عظام (نوح، عیسی، موسی و ابراهیم) دشنام دهد یا به آنها توهین کند»، با عنوان «سبالنبی» (توهین کننده به پیامبر) به مجازات اعدام محکوم میشود.
همچنین مطابق ماده ۲۶۳ قانون مجازات اسلامی، لازمه تحقق این جرم «وجود قصد، عمد، و اراده» فرد مرتکب است و اگر «از روی اشتباه یا سهوا یا در حالت خشم و عصبانیت یا عدم آگاهی از معنی کلمات» حرفی بزند که توهین قلمداد میشود، مرتکب «سبالنبی» نشده است.
ششم آذر، بیتا شفیعی دختر نوجوان مریم عباسی نیکو از آزادی موقت مادرش خبر داده بود.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
کمیته حقیقتیاب سازمان ملل به تازگی تبعیض علیه زنان در ایران را مصداق نقض حقوق بشر و جنایت علیه بشریت دانسته است.
در پی اعلام نظر این کمیته، آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، خواستار ادامه مأموریت کمیته حقیقتیاب شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد ایران شده است.