عضو کمیسیون حقوقی مجلس در یک برنامه تلویزیونی با تفسیر بندهای مختلف لایحه حجاب و عفاف از جریمه ۷ تا ۸ میلیون تومانی «بدحجابی و بدپوششی» در مرحله اول خبر داد و گفت: «در مراحل بعدی جرائم خیلی سنگینتری در این قانون دیده شده است.»
نقدعلی تاکید کرد که در قانون عفاف و حجاب بین سلبریتیها، بیحجابی سازمان یافته، صاحبان مشاغل و مالها، وسایل نقلیه و افراد عادی تفاوت قائل شده است.
در روزهای گذشته انتشار جزئیات لایحه موسوم به «حجاب و عفاف»، موجی از انتقادها را در میان حقوقدانان و فعالان سیاسی و اجتماعی در پی داشته است. جمهوری اسلامی در ماههای اخیر دامنه مبارزه با حجاب اختیاری را به پلمب کردن کسب و کارها و حتی شرکتهای فروش آنلاین و پلتفرمهای حوزه فرهنگ و هنر نیز کشیده است.
پیشتر وبسایت «شبکه شرق» در مطلبی در این باره نوشت: لایحه عفاف و حجاب توسط قوه قضائیه در ۹ ماده تهیه شد، دولت با اصلاح آن، تعداد مواد این لایحه را به ۱۵ ماده رساند و به مجلس ارسال کرد. کمیسیون قضائی مجلس اما نه تنها نام این لایحه را به «لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» تغییر داد بلکه تعداد مواد این لایحه را نیز به شکل بیسابقهای افزایش داد و آنرا به ۷۰ ماده رساند.
این وبسایت با نگاهی به جزئیات لایحه «حجاب و عفاف» تصریح کرد: «این لایحه حاوی مجازاتهای بیسابقهای برای زنان است و عملا موجب رواج «تبعیض ناروا» میان افراد جامعه خواهد شد به طوری که با تصویب آن و تبدیلش به قانون، فقط افرادی در نهادهای دولتی و غیردولتی جمهوری اسلامی استخدام خواهند شد که «التزام عملی به حجاب» داشته باشند.»
فروغ کنعانی در گفتگو با صدای آمریکا، لایحه «حجاب و عفاف» را اعلام جنگ جمهوری اسلامی علیه مردم ایران و قشر خاکستری دانست و گفت: «جمهوری اسلامی با بهکارگیری و بازگذاشتن دست عمالش، در تقابلی تمامقد بر ضد جامعه وارد جنگی تمام عیار با مردم ایران شده است.»
او افزود:«جمهوری اسلامی قصد دارد بحث حجاب را به موضوعی امنیتی تبدیل کند و با قراردادن مردم در برابر مردم، مقاومت مدنی برضد حجاب اجباری را کنترل کند یا حتی از بین ببرد.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند