مالزی می‌گوید شواهدی مبنی بر انتقال نفت تحریمی ایران از کشتی به کشتی در آب‌های آن کشور وجود ندارد

نخست‌وزیر مالزی که به قطر سفر کرده است، روز سه‌شنبه گفت که هیچ‌گونه شواهدی مبنی بر انتقال نفت تحریمی ایران از کشتی به کشتی در آب‌های مالزی وجود ندارد. این در حالی است که ایالات متحده نگران استفاده ایران از ارائه‌دهندگان خدمات مالزی برای انتقال نفت خود است.

به گزارش رویترز، انور ابراهیم در یک مجمع اقتصادی در قطر اظهار داشت که مالزی توانایی نظارت بر انتقال نفت از کشتی به کشتی در آب‌های بین‌المللی را ندارد.

وی همچنین تاکید کرد که مالزی با اکثریت مسلمان، همواره حامی فلسطینان بوده و از راه‌حل دو کشور برای حل مناقشه بین اسرائیل و فلسطینیان حمایت می‌کند.

انور ابراهیم در سفر به قطر، با اسماعیل هنیه، رهبر حماس نیز دیدار کرد. او گفت با این که روابط خوبی با شاخه سیاسی حماس دارد، هیچ‌گونه دخالتی در عملیات نظامی این گروه ندارد.

نخست‌وزیر مالزی تصریح کرد: «من هیچ‌گونه دخالت یا گفتگو با دستگاه نظامی حماس ندارم.»

یک مقام ارشد وزارت خزانه‌داری آمریکا هفته گذشته اعلام کرده بود که ظرفیت ایران برای انتقال نفت به ارائه‌دهندگان خدمات در مالزی وابسته است و همچنین تلاش‌هایی برای جلوگیری از تبدیل مالزی به محلی برای جمع‌آوری و انتقال پول توسط گروه فلسطینی حماس در جریان است.

این مقام ارشد وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید که جمهوری اسلامی برای انتقال نفت خود به نهادهای ارائه‌کننده خدمات مستقر در مالزی متکی است. به گفته او، این نفت پس از انتقال به نزدیکی سنگاپور در سراسر منطقه پخش می‌شود.

او در ادامه افزود: «ما نگران ظرفیت حماس برای جمع‌آوری کمک‌های مالی در منطقه، از جمله در مالزی هستیم، بنابراین می‌خواهیم در مورد این نگرانی‌ها گفت‌وگو کنیم.»

این مقام آمریکایی افزایش تلاش‌های جمهوری اسلامی و گروه‌های وابسته به آن برای جمع‌آوری پول در منطقه که در برخی از موارد از طریق سازمان‌های خیریه صورت می‌گیرد را «نگران‌کننده» توصیف کرد.

او بدون اشاره به سازمان خیریه خاصی گفت: «این وحشتناک است که آنها می‌خواهند از پول‌هایی که برای کمک به فلسطینی‌ها جمع‌آوری می‌شود، سوءاستفاده کنند و آن را برای فعالیت‌های خشونت‌آمیز و بی‌ثبات‌کننده به کار گیرند.»